Instagram volgers krijgen is tegenwoordig een enorm belangrijke factor voor het laten groeien van jouw merk. Wanneer we namelijk naar een Instagram account gaan is dat het eerste waar we naar kijken: hoeveel volgers heb je? Influencers doen niet anders dan elkaar vergelijken op basis van het aantal volgers.

Nogal materialistisch natuurlijk, maar wel de werkelijkheid. Althans, voor nu. Over een jaar kan het zo maar weer anders zijn. De hele dag door foto’s en filmpjes van jezelf maken is niet voor iedereen weggelegd, want je moet ontzettend veel discipline hebben. Het geld dat je ermee verdient is dan ook echt veel meer dan een beetje zakgeld.

Jonge meiden van onder de 20 zie je regelmatig in auto’s van een ton rijden en ze kopen paleizen wat een gemiddeld persoon nooit zou kunnen kopen.

Maar hoe kom je nou op dat punt? Het begint met Instagram volgers krijgen. Ik laat je zien hoe je daarmee start!

Online verkopen is tegenwoordig echt heel anders dan vroeger (als in een paar jaar terug). We kopen niet meer zonder te kijken naar reviews of het merk op te zoeken. We kopen van mensen. Mensen zijn betrouwbaar, stralen een bepaald gevoel uit en daar willen we uiteindelijk meer over weten.

Instagram volgers krijgen zorgt ervoor dat je betrouwbaar en interessant bent. Dus, tijd om jouw account beet te pakken en Instagram volgers te krijgen!

#1 Instagram volgers krijgen door expertstatus

Dit is eigenlijk waar het mee begint. Als jij meer volgers wilt krijgen moet je ervoor zorgen dat mensen een reden hebben om je te volgen. Binnen een bepaalde markt zijn er allerlei toonaangevende figuren die opvallen. Dat komt omdat zij een expertstatus claimen en ook bewijzen dat te zijn.

Zorg er daarom voor dat jij ook een expert wordt in iets. Iemand die zichzelf een ‘manusje van alles’ noemt doet eigenlijk niks écht goed en is daardoor ook makkelijk te missen. Als je Instagram volgers wilt krijgen zul je dus aan de slag moeten met jouw sterke kanten. Zoom daarop in en je zult zien dat je een nieuwe doelgroep gaat aanboren!

#2 Social proof van klanten

Heb je eigen bedrijf waarvoor je klanten wil werven? Of heb je misschien wel iets anders heel gaafs waar je klanten voor wil trekken? Dan heb je social proof nodig. Dit is één van de principes van Cialdini en enorm belangrijk tijdens de verkoop. Ga maar na: jij checkt ook altijd de reviews van een hotel als je vakantie gaat boeken.

Deel resultaten van klanten en het liefst ook recensies die je hebt gekregen. Je zal zien dat Instagram volgers krijgen dan ineens een stuk makkelijker gaat. Zij maken namelijk al de reclame voor je!

Jouw Instagram biografie is hier de ideale plek voor. Je hebt maar een beperkt aantal tekens, maar je kunt ze maximaal inzetten. Zie het als de plek waar jij een pitch kunt houden voor je nieuwe volgers!

#3 Instagram volgers krijgen met mooie foto’s

Foto’s en branding is misschien nog wel het belangrijkste. Het betekent niet dat je altijd maar de meest luxe foto’s moet hebben, maar wél foto’s die bij je passen. Op Instagram kijken we natuurlijk altijd als eerst naar het plaatje en hoe beter die opvalt, hoe meer aandacht jouw account gaat krijgen.

Hoe dat precies werkt is een apart verhaal over het algoritme, maar ga er voor nu vanuit dat je moet zorgen voor een feed die er aantrekkelijk uitziet!

#4 Storytelling voor meer diepgang

Hoewel er genoeg oppervlakkige mensen en accounts zijn, is dat niet waar de échte klantenbinding ligt. Niemand heeft een perfect leven en zij die claimen dat ze nooit tegenslagen hebben liegen, of zijn enorm naïef. Doorgaans hebben zij ook geen hele betrokken doelgroep en zullen ook weinig verkopen.

Neem je Instagram volgers mee in jouw verhaal. Laat ze zien met wat voor tegenslagen je te maken krijgt en hoe je daarmee omgaat. Dát zijn de momenten waarop mensen gaan kiezen voor jouw eerlijkheid en daarmee ga je groeien.

#5 Persoonlijkheid

Instagram volgers krijg je vanwege jouw persoonlijkheid. Mensen zijn gek (of juist niet) op jou als persoon en voor hen is het alsof ze je persoonlijk kennen. Maak het persoonlijk, praat niet alleen over je werk en laat ze zien hoe jij als persoon met bepaalde situaties omgaat.

Uiteindelijk kiezen volgers voor de mensen die ze écht leuk vinden en als jij een sprankelende persoonlijkheid hebt dan zullen ze dat kunnen waarderen.

#6 Consistentie is key

Dit is een enorm onderschatte factor. Instagram volgers krijgen lukt alleen met discipline en consistentie, want dat zijn de sleutels tot ieder succes. Kijk maar naar de succesvolle ondernemers onder ons. YouTubers Kwebbelkop en Enzo Knol uploaden al jarenlang iedere dag een video. Besef hoeveel discipline je daarvoor nodig hebt!

Maar uiteindelijk is dat waar de winst ligt. Volhouden op de momenten dat het moeilijk is, kan echt baanbrekend zijn. Stel daarom doelen voor jezelf en maak het tastbaar. Schrijf bijvoorbeeld op een bord dat je iedere dag een post plaatst, of maak een planning voor wanneer je een video maakt. Plannen zijn leuk, maar zorg dat ze niet op de plank blijven liggen!

Instagram volgers krijgen gaat je gegarandeerd lukken als je van iets een dagelijkse gewoonte maakt. Dat is namelijk makkelijker om jezelf aan te leren dan wanneer je twee keer per week iets belooft te doen.

#7 Van onzichtbaar naar onweerstaanbaar

Als je voorgaande stap begrijpt en toepast: consistentie, dan zul je van onzichtbaar naar onweerstaanbaar gaan. Want als jij iedere dag post zullen er vroeg of laat meer mensen naar je toe komen. Het algoritme beloont je vanwege je aanwezigheid en zal je vaker laten zien, ook aan nieuwe mensen.

En dat is hoe het sneeuwbal-effect gaat opspelen. Instagram volgers krijgen zal steeds makkelijker en sneller gaan!

#8 Vernieuwend in de markt

Copy-paste van bestaande accounts kan echt niet. Wees origineel en kom met nieuwe dingen. Ben je fanatiek blogger? Zorg dan dat je nieuwe onderwerpen aanboort óf dat je duidelijk ergens in uitblinkt. Zo trek ik dagelijks 20 bezoekers naar 1 simpel artikel. Maar omdat het zo duidelijk en simpel is, trekt het juist de aandacht. Instagram volgers krijgen werkt op dezelfde manier.

Google beloont mij op die manier weer door mijn andere pagina’s ook betere scores te geven. Wees dus vernieuwend en durf vooral ook anders te zijn dan de rest.

#9 Humor mag best

Doe af en toe eens gek! Niemand heeft zin in alleen maar droge kost en zakelijke quotes. Je maakt het juist heel persoonlijk als je af en toe laat zien dat je fouten maakt. Al is het maar het laten aanbranden van eten of een andere fail. Niet alles hoeft serieus te zijn en als mensen om je lachen (kijk maar naar Bas Smit) ga je meer Instagram volgers krijgen!

#10 Educatief; delen is vermenigvuldigen

Dit is een hele belangrijke. Het is ook weer een principe van Cialdini, namelijk wederkerigheid. Als jij mensen iets geeft, dan zijn ze eerder geneigd je iets terug te geven. Je bindt ze aan je en ze zullen je op voorhand meer waarderen.

Zorg dus dat je een e-book of iets anders van waarde weggeeft waardoor je de mensen aan je bindt. Geef dan wel échte waarde weg. Het liefst iets wat net een beetje pijn doet. Dan weet je zeker dat het echt waardevol is.

#11 Inspirerend voor jouw generatie

De wereld verandert snel en zo ook de social media kanalen. Wil jij impact maken op je volgers? Dan zul je inspirerend moeten zijn. Denk aan inspirerende acties waar je aan meedoet (zoals afval prikken) om anderen te laten zien hoe zij ook hun steentje kunnen bijdragen.

Zeker de nieuwe generaties krijgen heel erg mee hoe de planeet het moeilijk heeft. Door te laten zien dat jij daarbij stilstaat krijg je meer empathie. Op de lange termijn zorgt dat er dan weer voor dat die mensen met je willen werken.

#12 Samenwerkingen met andere Instagrammers

Een manier om meer Instagram volgers te krijgen is door samen te werken met andere accounts. Bijvoorbeeld door middel van shout-outs of het taggen. Let hier wel mee op, want het komt al snel gekunsteld over. Het is beter om met een andere Instagrammer op de foto te gaan en diegene te taggen. Als dat andere account veel meer volgers heeft van dezelfde doelgroep dan is de kans groot dat ze jou ook gaan volgen!

#13 Kwaliteit boven kwantiteit

Je kan maar beter 100 trouwe volgers hebben dan 1000 waardeloze of neppe accounts. Instagram volgers krijgen is een moeizaam en traag proces, maar als je het goed doet krijg je er ook heel veel voor terug. Uiteindelijk kun je uit 100 trouwe volgers nog wel klanten halen, maar als het 1000 neppe accounts zijn hoef je onderaan de streep er niets aan over te houden.

Wees dus wel selectief wanneer Instagram volgers krijgen je doelstelling is!

#14 De juiste hashtags voor meer vindbaarheid

Instagram volgers krijgen doe je ook door het gebruik van hashtags. Mensen zoeken op van alles en nog wat op het platform. Bijvoorbeeld mensen die gek zijn op koken zullen daar hashtags aan vast knopen. Je kunt hiervoor een hashtag onderzoek doen om te zien waar jouw volgers naar zoeken en wat ze graag willen zien.

De meeste tools zijn hierin overigens niet gratis, maar ik heb wel een heel goed artikel hierover gevonden. De ultieme Hashtag guide. Hierin wordt precies beschreven hoe je de juiste hashtags gebruikt voor meer zichtbaarheid!

#15 Wees authentiek en bovenal jezelf!

Mensen prikken er echt doorheen wanneer je nep bent of doet. Wees lekker jezelf, want dat is ook de enige manier waarop je het gaat volhouden. Plan door de week heen leuke dingen en maak er foto’s of filmpjes van. Het is makkelijker dit met een vaste buddy te doen, zodat jullie elkaar goed op de foto kunnen zetten hiervoor.

Ga vooral genieten van het platform, maar ga er niet de hele dag naar staren. Post dagelijks of om de dag iets en daarna moet je het ook gewoon weer lekker wegleggen en focussen op de andere mooie dingen in het leven.

Bonustip: koop nooit Instagram volgers!

Dit is een tip die ik voor de hand liggend vind, maar ik krijg regelmatig de vraag of het niet makkelijker is om gewoon volgers te kopen. Ten eerste zijn die volgers altijd maar tijdelijk. Daarnaast zullen ze niks van je liken en ook niet reageren. Als jij dus gaat posten en je hebt maar 10 likes, terwijl je wel 500 volgers hebt, dan kom je heel onbetrouwbaar over.

Op die manier kun je overigens ook de neppe van de echte accounts onderscheiden. Accounts die goed lopen en oprecht zijn zullen een hoge betrokkenheid hebben onder de posts.

Tijd om Instagram volgers te krijgen

Nu is het tijd om niet alleen een planning te maken, maar vooral aan de slag te gaan. Ga dus starten met het verzamelen of maken van mooie foto’s en bepaal wie jouw ideale doelgroep is. Vervolgens ga je een hashtagonderzoek doen en dan is het toch echt een kwestie van gas geven en veel posten.

Zorg dat je zichtbaar wordt en dat iedereen precies weet wat jouw aanbod is. Ga met je doelgroep in gesprek en stuur ze een persoonlijk berichtje wanneer ze je gaan volgen. Dat zorgt meteen voor die persoonlijke touch en mensen zullen altijd reageren.

Heel veel succes! Ennuh, laat je me weten wanneer je de 1000 hebt aangetikt? 😉

Danique

Danique

Hi! Mijn naam is Danique en ik ben advertising en affiliate expert. Ik heb een eigen online marketing bureau en werk daarmee voor de mooiste merken. Daarnaast ben ik sinds 2015 blogger en vond ik het hoog tijd worden voor een frisse wind in de affiliate wereld. Met mijn cursus The Affiliate Roadmap leer ik mensen fulltime inkomen te verdienen met hun blog!

Leave a Reply