Je hebt het maanden of misschien zelfs al jaren zelf gedaan, maar je mist een frisse blik. Iemand die er net even anders naar kijkt en die met vernieuwende ideeën komt. Wanneer je werkt met een social media marketing bureau gaat er een wereld voor je open.

Maar let op; er zijn heel veel cowboys in de markt die zich beter voordoen dan ze zijn. Die geen opleiding of relevante werkervaring hebben en daar schuilt een groot gevaar. Ik hoor namelijk vaak van mijn klanten dat ze al met veel social media marketing bureaus hebben gewerkt, maar dat de samenwerking keer op keer stroef verliep.

Gelukkig kan ik in de eerste weken daar al heel veel van rechtzetten, maar zonde is het absoluut. Daar ga ik dan ook maar geen woorden aan vuil maken, laten we het hebben over het leukste onderwerp: social media marketing!

Social media marketing bureau voor meer resultaat

Het grootste voordeel van een social media marketing bureau is dat jij je als ondernemer weer kunt richten op wat écht belangrijk is: jouw passie. Vaak zie ik voorbijkomen dat startende ondernemers zoveel mogelijk zelf doen om kosten te besparen. Logisch natuurlijk. Maar niet efficiënt. Je kan daardoor niet groeien binnen jouw bedrijf en je zet jezelf helemaal vast.

Met een extern social media marketing bureau zorg je er eigenlijk voor dat je een marketing afdeling hebt, maar dan op afstand. Dat heeft enorm veel voordelen. Je schakelt altijd snel, want een specialist is ook op afstand altijd bereikbaar. Daarnaast is het grootste voordeel dat je iemand aanhaakt die volledig gespecialiseerd is in zijn of haar vak.

Het aannemen van personeel kost tijd en geld, maar of het dat altijd oplevert is maar de vraag. Je moet mensen opleiden, controleren en managen. Terwijl een social media marketing bureau bestaat uit specialisten die van hun passie hun vak hebben gemaakt. Reken er dus maar op dat zij er alles aan zullen doen om jouw verhaal tot een succes te maken.

Dat is meteen het volgende voordeel. Een social media marketing bureau is afhankelijk van de klanten. Ze zijn niet in loondienst en dus is de motivatie des te groter om ervoor te zorgen dat de klanten meer dan tevreden zijn.

Extern social media marketing bureau ipv personeel

De voordelen van een social media marketing bureau ten opzichte van personeel zijn enorm. We zetten ze daarom graag voor je op een rijtje!

  1. Je hebt voor minder kosten, meer mensen voor je werken
  2. De specialisten bij een bureau weten álles van hun werkgebied
  3. Een bureau is flexibel in het op- en afschalen
  4. Je zit niet vast aan contracten
  5. Met ziekte- en vakantiedagen hoef je geen rekening meer te houden
  6. Je kunt je zelf weer focussen op de groei van de business
  7. Je hoeft niets te controleren en weet dat het uit handen is genomen
  8. Je wordt automatisch op de hoogte gehouden en hoeft zelf niet op onderzoek uit
  9. Er wordt ook gekeken naar de andere aspecten dan social media voor optimalisatie
  10. Je hoeft niemand op te leiden of daarin te investeren

Zo kan ik eigenlijk nog wel even doorgaan, maar het idee is natuurlijk duidelijk. Het hebben van een social media marketing bureau biedt gewoon enorm veel voordelen en kansen, zeker in deze tijd. De innovaties gaan namelijk veel sneller dan je verwacht en daarom is het noodzaak om je daar wekelijks in te blijven verdiepen.

Aan de slag met een social media marketing specialist

Ik heb inmiddels ruim 5 jaar ervaring met social media marketing en vind het nog steeds een feestje om er dagelijks mee bezig te zijn. Voor mij is het echt een topsport waar je iedere dag voor opstaat. Het is enorm resultaatgericht, wat betekent dat de data mij precies vertelt wat wel en niet werkt.

Want laten we eerlijk zijn: niet iedere advertentie gaat even goed werken. Soms heb je echt een paar weken nodig om de code te kraken en succes te gaan boeken. Maar dat geeft niets, want als je die code eenmaal hebt gekraakt gaat het feestje pas écht beginnen. Dat is het tijd om op te gaan schalen en jouw succes enorm te vergroten.

Wil jij jouw online marketing uitbesteden en meer online succes behalen? Ik ga je helpen! Neem contact met me op en voor je het weet werken we samen aan jouw business!

Danique

Danique

Hi! Mijn naam is Danique en ik ben advertising en affiliate expert. Ik heb een eigen online marketing bureau en werk daarmee voor de mooiste merken. Daarnaast ben ik sinds 2015 blogger en vond ik het hoog tijd worden voor een frisse wind in de affiliate wereld. Met mijn cursus The Affiliate Roadmap leer ik mensen fulltime inkomen te verdienen met hun blog!

Leave a Reply