Onder de social media kanalen is Pinterest enorm in opkomst. Het is altijd een ondergeschoven kindje geweest, maar onterecht als je het mij vraagt. Het idee dat alleen huismoeders op Pinterest komen om inspiratie voor recepten te doen is verleden tijd. Als je Pinterest nu nog niet gebruikt is dit je wake up call. En ik ga je laten zien hoe je in een paar simpele stappen jouw account kunt laten groeien voor gratis bezoekers naar je website en dus ook meer klanten en omzet genereert! Pinterest volgers krijgen is de eerste stap, dus laten we erin duiken.

#1 Organiseer je Pinterest account

In dit artikel ga ik ervan uit dat je al een account hebt, maar dat je graag meer Pinterest volgers wil krijgen. De eerste tip die ik je daarvoor wil meegeven is dat je jouw account moet organiseren.

Als je allerlei borden hebt die niet bij elkaar passen, of misschien heb je maar 1 bord waar je alles op pint. Dat werkt niet. Categoriseer ze en plaats daar je eigen pins op.

In mijn geval heb ik bijvoorbeeld allerlei borden gemaakt gericht op online marketing. Maar ook een los bord met allerlei inspiratie voor kantoren en fotoshoots.

Zolang je het goed bundelt kun je het heel goed combineren op jouw account. Kijk voor inspiratie even op mijn Pinterest account en volg me ook meteen even!

#2 Repinnen van anderen

Pinterest is niet de plek om jezelf heel hard te promoten. Om waardevol en relevant voor het platform te zijn moet je ongeveer 20 om 1 aanhouden. Dus 20 pins van anderen pinnen en 1 voor jezelf maken. Op die manier ziet Pinterest graag dat je actief bent op het platform.

Als je een bord hebt aangemaakt, dan vind je onderaan ook inspiratie. Daar krijg je op basis van het algoritme van Pinterest te zien wat goed bij je zou passen.

Je kunt ook zelf door een zoekwoord in te voeren op zoek gaan naar pins die goed bij jouw bord zouden passen. Met de tijd gaat jouw bord op die manier langzaam groeien.

#3 Volg pinners of borden van je potentiële doelgroep

Als je wil weten waar ze naar kijken en waar ze behoefte aan hebben; kijk naar de concurrentie. Speel daarop in door nóg meer waarde te gaan delen.

Bovendien zijn mensen sneller geneigd om jou ook te gaan volgen als je hun bord interessant vindt. Als je al goeie content hebt staan gaan ze ook snel kijken op jouw account om te zien wat je precies doet en wat je voor ze kunt bieden.

#4 Maak het makkelijk voor mensen om jouw pins te pinnen

Dat doe je door bijvoorbeeld afbeeldingen op je website te plaatsen die mensen kunnen pinnen. Hierdoor krijg je een sneeuwbal effect, want mensen van je website gaan naar je Pinterest account en vice versa.

Je hebt allerlei plugins die het mogelijk maken om een post te delen op social media als het niet onderdeel is van jouw thema. De balk om het te delen op social media wordt dan automatisch getoond onder iedere blogpost.

Het levert je in ieder geval meer Pinterest volgers op en dat is waar we het voor doen.

#5 Tag populaire pinners

Zorg dat je onderzoek doet naar je eigen branche en dat je weet wie jouw volgers graag bekijken. Net als dat je dat op Instagram doet, hoort dat ook bij het krijgen van Pinterest volgers.

Weet wat er speelt, wat de actualiteiten zijn en speel daar slim op in. Post bovendien regelmatig. Het geeft geen zin om een batch pins te plaatsen en vervolgens het account links te laten liggen. Pin iedere dag op je borden zodat ze ook echt actief blijven.

BONUS tip: ook Pinterest is gevoelig voor SEO

Gebruik daarom de omschrijvingen van je borden om makkelijker gevonden te worden. Doe je zoekwoordenonderzoek en laat dat terugkomen in je titels, beschrijvingen en alt-teksten.

Als je bovenstaande stappen goed doorloopt, dan wordt het ook voor jou mogelijk om je account zo te laten groeien als ik voor één van mijn klanten met een webshop heb gedaan! En dat binnen 60 dagen.

Follow my blog with Bloglovin

Explosief groeien met Pinterest

Wil jij graag aan de slag met Pinterest volgers of wil je het inzetten voor e-commerce door te gaan adverteren? Daar kan ik je bij helpen. In mijn affiliate cursus leer ik je hoe je Pinterest organisch voor je laat werken.

Liever uitbesteden? Ook dat kan. Neem daarvoor contact met me op en ik help je graag verder met:

  • Opzetten van een Pinterest strategie
  • Maken van pins en plaatsen
  • Campagnes opbouwen
  • Winnende advertenties opschalen
  • Internationaal kanaal uitbouwen

Danique

Danique

Hi! Mijn naam is Danique en ik ben advertising en affiliate expert. Ik heb een eigen online marketing bureau en werk daarmee voor de mooiste merken. Daarnaast ben ik sinds 2015 blogger en vond ik het hoog tijd worden voor een frisse wind in de affiliate wereld. Met mijn cursus The Affiliate Roadmap leer ik mensen fulltime inkomen te verdienen met hun blog!

One Comment

Leave a Reply