Instagram, wie gebruikt het niet? Hoe kan jij als bedrijf of persoon zorgen dat jij meer volgers aantrekt? Hoe laat je volgers weten wat zij kunnen verwachten op jouw pagina? Jouw Instagram biografie bewerken is zo gedaan, je moet het alleen wel goed doen. Je maakt tenslotte maar één keer een eerste indruk. Hoe verleid je jouw nieuwe volgers? Met deze 5 Instagram biografie tricks! Laat je het weten wanneer je jouw succes voor het eerst merkt met de nieuwe biografie? Ik weet zeker dat je het gaat merken op je profiel namelijk! 

Wil jij nou meer weten over hoe je geld kunt verdienen met jouw Instagram account of hoe je meer impact kunt maken? Dan is deze Instagram cursus echt iets voor jou!

Instagram gebruiken als bedrijf

Niet alleen wanneer je Instagram voor privé gebruikt is het belangrijk om een duidelijke biografie te hebben. Juist wanneer je als bedrijf goed zichtbaar wil zijn is het van groot belang om je account op orde te hebben. Zo kan de doelgroep jou makkelijker vinden en kun je ze direct naar jouw website leiden. Hoe je dat precies doet lees je hieronder!

Tip 1: Instagram biografie bewerken

Wanneer je een Instagramprofiel aanmaakt kies je eerst zelf de naam. Deze is al heel belangrijk, want hiermee kunnen mensen jou gaan vinden. Wanneer je allerlei gekke tekens toepast is het moeilijker om gevonden te worden, dus hou het zo simpel en duidelijk mogelijk. Vervolgens plaatst Instagram automatisch die naam in jouw profieltekst als de titel van jouw Instagrampagina. Je kan jouw Instagramnaam als titel gebruiken, maar je kan deze ook aanpassen.

Zo kan je bijvoorbeeld een iets langere naam kiezen die net iets meer over jouw pagina vertelt. Op de desktopversie zie je bovenaan jouw pagina ‘Profiel bewerken‘. Hier kun je de bio en de naam aanpassen. 

Tip 2: Vul de contactmogelijkheden in

Dit wordt vaak vergeten, maar het is zo eenvoudig! Klik op profiel bewerken, ga naar de bedrijfsinformatie en vul hier jouw contactmogelijkheden in. Zodra iemand contact met jou op wil nemen, kan dat direct. Vul je deze gegevens niet in, dan moeten mensen gaan zoeken naar de juiste informatie. De kans is dan groot dat iemand afhaakt en dat is toch een gemiste kans!

Zeker wanneer je een bedrijf hebt wil je het de mensen zo gemakkelijk mogelijk maken om naar de website te gaan of contact op te nemen. Je kan er ook voor kiezen om linktree te gebruiken. Dit is een tool waarmee je meerdere links in je bio kan gebruiken. Wanneer iemand erop klikt opent een nieuw venster waarbij ze de gewenste website of pagina kunnen selecteren.

Het heeft echter ook nadelen, want je wil een bezoeker niet laten nadenken. Wanneer je kiest voor linktree geef je de bezoeker echter allerlei opties. Dat kan ervoor zorgen dat ze niet op de juiste link klikken en daardoor niet de meest optimale ervaring hebben. Met dit Instagram e-book leer jij alles over het inzetten van Instagram. 

Tip 3: Let op de tekens in jouw Insta bio

Wist je dat je in jouw Instagram biografie tekst slechts 150 tekens kan plaatsen? Zorg ervoor dat je deze tekens goed benut. Gebruik bijvoorbeeld kernwoorden om jezelf of jouw bedrijf je omschrijven. Vergeet ook geen zoekwoorden en hashtags toe te voegen in jouw Instagram biografie tekst! Dit is een goede manier om de juiste volgers naar jouw pagina te trekken.

Tip 4: Instagram biografie emoji toepassen

We zeiden het net al: het aantal tekens dat je in Instagram biografie teksten kan gebruiken is beperkt. Door emoticons te gebruiken ga je slim om met jouw tekens. Plaatjes zeggen soms meer dan woorden en vallen door de kleur direct op. Daarnaast kan het gebruik van een Instagram biografie emoji ook voor overzicht zorgen, bijvoorbeeld wanneer je alles onder elkaar plaatst.

Tip 5: Plaats een call to action

Eén van onze Instagram biografie tricks is het plaatsen van een call to action. Wat heb jij jouw volgers te bieden? Dit kan je hier goed kwijt. Zo kan je bijvoorbeeld standaard jouw website linken, maar je kan deze call to action op Instagram ook blijven veranderen. Plaats je bijvoorbeeld regelmatig een nieuwe blog? Een product? Een nummer? In een Instagrampost kan je helaas niet linken, maak dus goed gebruik van de link in jouw Instagram biografie tekst! Veel ondernemers gebruiken die plek namelijk om hun nieuwste blogs of video’s te delen. 

Bonustip: Instaproof worden

Kirsten Jassies weet echt álles van Instagram en hoe je daar groot kunt worden of hoe je je producten kunt verkopen. Én daar heeft ze een boek over geschreven. Wil jij meer weten over het kanaal en met meer dan alleen de Instagram biografie aan de gang gaan? Dan is dit boek een absolute must-read!

Ga jij jouw Instagram biografie bewerken? Laat het me weten!

Het is maar een klein onderdeel van jouw Instagrampagina, maar wel erg belangrijk als jij de juiste volgers aan wilt trekken. First impressions count! Ben je benieuwd geworden naar hoe ik mijn Instagram biografie tekens gebruik? Neem dan snel een kijkje op de Instagram van @danique.bras. Ik verander hem met regelmaat om te zien wat voor mijn profiel het best werkt. 

PS: wil je graag meer klanten uit Instagram halen? Neem dan even contact met mij op!

Danique

Danique

Hi! Mijn naam is Danique en ik ben advertising en affiliate expert. Ik heb een eigen online marketing bureau en werk daarmee voor de mooiste merken. Daarnaast ben ik sinds 2015 blogger en vond ik het hoog tijd worden voor een frisse wind in de affiliate wereld. Met mijn cursus The Affiliate Roadmap leer ik mensen fulltime inkomen te verdienen met hun blog!

5 Comments

Leave a Reply