Vraag jij je ook af wat het vuilnisman salaris nou is? Ik kreeg vroeger altijd te horen ‘dan ga je maar putjes scheppen’ als ik zei dat ik niet naar school wilde gaan.

Ik ben blij en vooral dankbaar dat ik een onwijs leuke studie had en eerlijk is eerlijk: een Bachelor op zak maakt het het leven toch een stuk makkelijker.

Maar hoe erg is het nou eigenlijk om vuilnisman te zijn? Vandaag ga ik uitzoeken wat een vuilnisman salaris inhoudt en waarom het helemaal zo slecht nog niet is om putjesschepper te worden.

Vuilnisman salaris

Ben jij net als ik benieuwd naar het inkomen van een vuilnisman? Goed nieuws. Ik heb namelijk 3 vuilnismannen mogen interviewen over hun werk en laten we eens kijken wat er waar is van de vooroordelen.

Op de een of andere manier hangt er namelijk een soort stigma om vuilnismannen. Ze zouden het slechts betaalde beroep hebben en dan nog zwaar werk moeten doen ook.

Maar dat blijkt iets te zwart wit.

Een vuilnisman moet het gemiddeld doen met een maandsalaris van tussen de 1500 en 2000 euro bruto. Netto is dat zo’n 1400 tot 1700 euro.

Dat is dus redelijk gelijk aan dat van een postbode (2100 euro bruto per maand), een kok (2300 euro bruto per maand) en een kapper (2100 euro bruto per maand).

Over het algemeen is dat niet slecht, maar het is ook geen vetpot voor wat je moet doen. Lange dagen, hard werken (ongeacht het weer) en je werkt ook niet altijd met hetzelfde team.

Met name het vroege opstaan en lang werken is wat de meesten opbreekt. Als je pech hebt zit je met tijdelijke uitzendkrachten die het na een paar weken ook weer voor gezien houden. Echt een team bouw je dus niet op.

vuilnisman salaris
Je ziet tenminste nog wel wat van de omgeving en het schijnt heel gezellig werk te zijn met collega’s. Begrijpelijk ook wel, want je hebt geen manager die met je meekijkt en je bent vooral veel buiten.

Al heeft dat ook weer een keerzijde, want als het regent of heel koud is moet jij ook gewoon naar buiten.

Wat verdient een vuilnisman?

Laten we eerlijk zijn, het is niet het meest charmante beroep. Hoewel het gezellig schijnt te zijn met collega’s, hang je uiteindelijk toch de hele dag in de stank.

Dus om het werk toch gedaan te krijgen, moest er ook een aantrekkelijker salaris tegenover staan. Want hoewel het misschien ontspannen werk lijkt, is het flink aanpoten.

Een gemiddelde vuilnisman verdient bruto zo’n 1800 euro per maand. Dat is netto zo’n 1600 euro. Maar per jaar komt dat neer op 21.600 euro bruto. Netto 19.200 euro per jaar.

En dat allemaal zonder diploma.

Het vuilnisman salaris kan wat verschillen natuurlijk. Als iemand er langer werkt dan zal het salaris ook stijgen.

Het gemiddelde maandloon van een Nederland is €3041,-. Netto komt dat neer op zo’n €2400,-. Dat is een gemiddelde, waarbij de rijkere kant van Nederland dat natuurlijk flink omhoog haalt.

In dat opzicht is het vuilnisman salaris te verwaarlozen, want zeker met de huidige woningprijzen gaat het je niet veel opleveren. Een grote villa ga je er dus niet mee kunnen kopen, maar de vraag is of dat nodig is.

Loont het vuilnisman salaris uiteindelijk?

Ligt eraan hoe je leeft eigenlijk.

Met het vuilnisman salaris zou je een prima woning in Nederland kunnen krijgen en dus ook minimaal een keer per jaar op vakantie kunnen.

Maar om het een beetje in perspectief te brengen: het vermogen van Enzo Knol ligt schrikbarend hoog. En dat terwijl hij een minder belangrijk beroep heeft dan een vuilnisman.

Het is ook geen beroep waarmee je een passief inkomen kunt opbouwen, maar daarentegen heb je wel een stabiel inkomen met zekerheid.

Maar goed, lang verhaal kort: het vuilnisman salaris is niet slecht, je bent lekker veel buiten, je werkt met collega’s én de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed.

Dus hoog tijd om het tij te keren en de reputatie van het beroep positiever te maken!

Danique

Danique

Hi! Mijn naam is Danique en ik ben advertising en affiliate expert. Ik heb een eigen online marketing bureau en werk daarmee voor de mooiste merken. Daarnaast ben ik sinds 2015 blogger en vond ik het hoog tijd worden voor een frisse wind in de affiliate wereld. Met mijn cursus The Affiliate Roadmap leer ik mensen fulltime inkomen te verdienen met hun blog!

Leave a Reply