Vraag jij je ook af wat het vuilnisman salaris nou is? Ik kreeg vroeger altijd te horen ‘dan ga je maar putjes scheppen’ als ik zei dat ik niet naar school wilde gaan.

Ik ben blij en vooral dankbaar dat ik een onwijs leuke studie had en met een Bachelor op zak maakt het het leven toch een stuk makkelijker.

Maar hoe erg is het nou eigenlijk om vuilnisman te zijn? Vandaag ga ik uitzoeken wat een vuilnisman salaris inhoudt en waarom het helemaal zo slecht nog niet is om putjesschepper te worden.

Vuilnisman salaris

Ben jij net als ik benieuwd naar het inkomen van een vuilnisman? Lees dan snel verder!

Op de een of andere manier hangt er een soort stigma om vuilnismannen. Ze zouden het slechts betaalde beroep hebben en dan nog zwaar werk moeten doen ook.

Maar zo slecht hebben ze het nog niet.

Een vuilnisman moet het gemiddeld doen met een maandsalaris van 2300 euro bruto. Netto is dat zo’n 1850,- euro.

Dat is meer dan een postbode (2080,- euro bruto per maand), een kok (2290,- euro bruto per maand) en een kapper (2100,- euro bruto per maand).

Oke, het gaat je geen villa opleveren misschien, maar slecht is het zeker niet.

vuilnisman salaris
Je ziet tenminste nog wel wat van de omgeving en het schijnt heel gezellig werk te zijn met collega’s. Begrijpelijk ook wel, want je hebt geen manager die met je meekijkt en je bent lekker buiten!

Wat verdient een vuilnisman?

Laten we eerlijk zijn, het is niet het meest charmante beroep. Hoewel het erg gezellig schijnt te zijn met collega’s, hang je uiteindelijk toch de hele dag in de stank.

Dus om het werk toch gedaan te krijgen, moest er ook een aantrekkelijker salaris tegenover staan.

Een gemiddelde vuilnisman verdient bruto zo’n 2300,- euro per maand. Dat is netto zo’n 1850,- euro. Maar per jaar komt dat neer op 27.600 euro bruto. Netto 22.200 euro per jaar.

En dat allemaal zonder diploma.

Het vuilnisman salaris kan wat verschillen natuurlijk. Als iemand er langer werkt dan zal het salaris ook stijgen.

Het gemiddelde maandloon van een Nederland is €3041,00. Netto komt dat neer op zo’n €2400,-. Dat is een gemiddelde, waarbij natuurlijk de rijkere kan van Nederland dat flink omhoog haalt.

Loont het vuilnisman salaris uiteindelijk?

Ligt eraan hoe je leeft eigenlijk.

Met het vuilnisman salaris zou je een prima woning in Nederland kunnen krijgen en dus ook minimaal een keer per jaar op vakantie kunnen.

Maar om het een beetje in perspectief te brengen: het vermogen van Enzo Knol ligt schrikbarend hoog. En dat terwijl hij een minder belangrijk beroep heeft dan een vuilnisman.

Het is ook geen beroep waarmee je een passief inkomen kunt opbouwen, maar daarentegen heb je wel een stabiel inkomen met zekerheid.

Maar goed, lang verhaal kort: het vuilnisman salaris is niet slecht, je bent lekker veel buiten, je werkt met collega’s én de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed.

Dus hoog tijd om het tij te keren en de reputatie van het beroep positiever te maken!

Danique

Danique

Hi, mijn naam is Danique en ik ben online marketing expert. Ik heb een eigen online marketing bureau en werk daarmee voor de mooiste merken. Daarnaast vond ik het hoog tijd worden voor een frisse wind in de affiliate wereld. Daarom heb ik een eigen cursus gemaakt waarmee tientallen cursisten nu vanuit huis een passief inkomen hebben kunnen opbouwen!

Leave a Reply