Overal duiken ze op: nieuwe bloggers en talloze influencers. Super gezellig, maar wanneer gaat iemand daar nou echt mee doorbreken? Het maken van een persoonlijke blog wordt steeds lastiger. Door de online concurrentie is het moeilijk nog onderscheidend te zijn en voor je het weet ben je ongelukkig omdat je te veel naar anderen kijkt.

De vraag is natuurlijk: hoe maak je een persoonlijke blog die écht bij jou past en niet alleen geschreven is voor financiële doeleinden?

Ik ben zelf nog maar sinds 2017 aan het bloggen, dus eigenlijk kom ik net kijken, maar ik weet wel wat werkt. Je pikt de goede bloggers en dan ook makkelijk uit en dat kun je natuurlijk wel gebruiken als inspiratie.

Hoe jij van jouw persoonlijke blog een succes maakt vertel ik je hieronder in 5 stappen!

1. Maak het niet mooier dan het is

Wat jouw werk ook is, iedereen heeft mindere dagen. Juist die momenten dat jij je wat minder voelt zijn super waardevol. Dat zijn vaak de momenten dat je bepaalde emoties verwerkt en dat is wat jou persoonlijk maakt.

Niemand gelooft het nog wanneer je alleen maar sprankelend op de foto staat en vertelt dat alles je voor de wind gaat.

En al zou het écht financieel altijd meezitten en heb je nooit ruzie met mensen of familie om je heen, ook bij jou zit wel eens een scheet dwars. We all know it 😉

Hoe meer jij kan schrijven over wat je bezighoudt en hoe je met bijvoorbeeld tegenslagen omgaat, hoe echter het jou maakt. En dat is precies wat lezers willen weten. Ze lezen namelijk niet alleen een persoonlijke blog om de leuke verhalen, maar juist omdat ze jou willen leren kennen.

2. Wees waardevol en relevant

Weet wat jouw bezoekers willen lezen en waarvoor ze terugkeren naar jouw persoonlijke blog. Dat kun je doen door simpelweg met ze in gesprek te gaan, maar ook door een zoekwoordenonderzoek te doen en je Google Analytics te lezen en te begrijpen.

Een goede graadmeter om te weten of wat je schrijft wel zin heeft, is door het aan iemand anders te laten lezen.

Zijn zij even enthousiast als jij? Dan is het de moeite waard. Voorkom in ieder geval dat je maar gewoon gaat schrijven om het schrijven. Google zal zien dat je niets waardevols te bieden hebt, waardoor je uiteindelijk weinig credits toegekend krijgt.

Om te weten wat er speelt kun je de trends online in de gaten houden en vooral schrijven over waar jij verstand van hebt. Weet je nog niet waar je dat in moet zoeken? Ga dan terug naar de tekentafel en bepaal je niche en doelgroep.

Dat kan op het begin heel lastig zijn als je geen online marketing kennis hebt. Als dat bij jou ook het geval is: stuur mij even een berichtje via Insta of mail en ik help je graag op weg!

3. Beeldmateriaal dat bij jou past

Je foto’s zijn natuurlijk alles. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden en ook voor een persoonlijke blog werkt dat zo. Als je veel schrijft is het vaak niet te doen om daar iedere keer een foto van jou bij te plaatsen, maar probeer dat echt zo vaak mogelijk te doen.

Let er dan vooral op dat de stijl van de foto’s allemaal gelijk is. Dat zorgt voor eenheid en herkenbaarheid. Zo zijn de kleuren die ik gebruik ook weer uniek samengesteld en is dat pallet heel typerend voor mij.

Kleuren doen echt onwijs veel met een persoon. Ik heb ooit een keer een fotoshoot gehad in kleding en make-up waar ik me enorm ongemakkelijk in voelde. Ik durfde het toen niet te zeggen, dus ik deed het maar gewoon. Maar achteraf kreeg ik van mijn vriend te horen dat hij mij helemaal niet herkende op de foto.

Toen gingen de alarmbellen af.

Als jij lekker in je vel zit dan zie je dat op de foto. Je lacht met je ogen en je straalt gewoon. Dat gaan je lezers ook zien. Maak het dus persoonlijk en laat foto’s maken die écht helemaal bij jou passen.

4. Schrijf je persoonlijke blog als een dagboek

Je wil als lezer het idee hebben alsof je echt bij die persoon bent. Alsof je het verhaal van de eerste hand krijgt. Om die sfeer neer te zetten moet je schrijven alsof het in een dagboek is.

Ik ben echt een notitieboekenfan en schrijf sowieso altijd heel veel, maar met wat oefening kun jij dit ook. Schrijf actief en wissel je zinnen af met korte en langen. Zoals dit blog eigenlijk.

5. Nederlands is belangrijker dan ooit

Met de nieuwe tools is het bijna niet meer mogelijk om allerlei fouten in je tekst te houden. Een typfoutje her en der is echt niet erg en maakt het ergens wel menselijk, maar let er wel op. Als er hele zinnen zijn die eerst ontrafeld moeten worden dan zullen mensen snel afhaken.

Ben je niet zo goed in Nederlands? Laat het dan door iemand nalezen. Voor een kleine prijs kun je dit vaak al laten doen en het zorgt er meteen voor dat de kwaliteit van jouw persoonlijke blog omhoog schiet.

Mocht jij nou zo iemand zijn die én goed kan schrijven én die daar zijn of haar geld mee wil verdienen, dan moet je je echt even aanmelden bij mijn cursus. Hier leer je hoe je €2000 per maand (en meer) kunt verdienen met jouw persoonlijke blog!

Danique

Danique

Hi! Mijn naam is Danique en ik ben advertising en affiliate expert. Ik heb een eigen online marketing bureau en werk daarmee voor de mooiste merken. Daarnaast ben ik sinds 2015 blogger en vond ik het hoog tijd worden voor een frisse wind in de affiliate wereld. Met mijn cursus The Affiliate Roadmap leer ik mensen fulltime inkomen te verdienen met hun blog!

Leave a Reply