Ik heb er al vaker over geschreven: affiliate marketing. De meesten zegt het helemaal niks, dus als het voor jou ook nog een vage term is dan raad ik je aan dit artikel te lezen over Hoe begin je met affiliate marketing.

Maar!

Nu is het tijd voor het leuke nieuws. Want als je al wél bedreven bent met affiliate marketing dan weet je dat het begin het moeilijkst is. Die allereerste commissie duurt voor je gevoel eeuwen, maar als je hem eenmaal hebt dan kunnen de vlaggen uit.

Competitieve business in affiliate marketing

Geld verdienen met affiliate marketing is alsmaar populairder geworden. Dat betekent dat de markt een stuk drukker is geworden en het steeds moeilijker wordt om hoog te ranken. Maar niets is onmogelijk. Daarom ga ik je in dit artikel laten zien welke obstakels je moet overkomen en wat het je gaat brengen.

Mindset en motivatie zijn key voor een succesvolle website

Het klinkt misschien een beetje vaag, maar geloof mij: de juiste mindset is echt cruciaal voor het laten slagen van jouw affiliate website. Je hebt namelijk ontzettend veel geduld nodig, maar bovenal doorzettingsvermogen. Ben jij bereid om misschien wel drie tot zes maanden voor nop te werken?

Als je weet dat je daarna exponentieel groeit zeggen de meesten volmondig Ja, maar de realiteit is vaak anders.

We zijn veel ongeduldiger en hebben geen zin om te wachten. Hierdoor stoppen de meesten na een paar maanden toch weer met hun project. Doodzonde, want nu is die tijd écht weggegooid.

Juist daarom is die eerste sale zo belangrijk. Het geeft het magische gevoel van ‘Dus het is tóch mogelijk?!’ Vervolgens hebben ze weer motivatie om verder te gaan.

Filter de juiste informatie over affiliate marketing

Als je net begint is het eerste wat je doet Googelen. Wat moet je doen, waar moet je voor oppassen, etc. Hier schuilt echter een enorm gevaar in.

Je verdrinkt al snel in de miljoenen e-books die op internet ronddwalen. Ze zeggen allemaal net weer wat anders of ze gebruiken andere termen. Dat werkt enorm verwarrend en daardoor weer demotiverend. Weet daarom heel goed naar wie je wel en naar wie je vooral niet moet luisteren.

Practice what you preach is hetgeen wat je het meest in de gaten moet houden. Weet je zeker van wie je de kennis aanneemt? Is diegene wel écht een rolmodel en kun je daar wel degelijk alles van leren?

Besef goed wie jij wil gaan volgen en wie niet. Het beste kun je een paar mensen in de markt kiezen die echt aan de top staan en die actief volgen. Kijk video’s, luister naar podcasts en volg een cursus als ze die hebben. Op die manier voorkom je dat je overspoeld wordt door ideeën, maar kun je gericht aan de slag gaan.

Ga verder onder de afbeelding

geld verdienen met affiliate marketing

Behoud je focus op één project

Het lijkt op het begin heel interessant om in allerlei niches een website te hebben en je kansen zoveel mogelijk te spreiden. Voorkom dat. Ga aan de slag met één website en beloon jezelf pas met een nieuwe als de eerste goed loopt.

Geld verdienen met affiliate marketing lukt pas als je website echt goed is. Als je steeds hopt tussen verschillende sites verlies je de waarde van de eerste.

Hoe meer focus je hebt, hoe makkelijker je het ook voor jezelf maakt, want dan hoef je niet steeds te schakelen tussen alle onderwerpen. Loopt je affiliate website stabiel? Dan is het tijd voor een nieuw project!

Veel geld verdienen met affiliate marketing

Het kan écht. Ik weet dat het kan uit ervaring. Maar toch zijn er heel veel mensen die daar misbruik van maken. Slogans als ‘slapend rijk worden’, ‘stoppen met je studie want daar heb je niets aan’, het zijn allemaal uitspraken van mensen die je lekker maken met dromen. Ze kunnen het alleen niet waarmaken.

Uiteindelijk zorgt het ervoor dat jij ergens heel veel tijd en energie in steekt, wat je niet meer terug gaat zien. En die zogenaamde guru? Die wordt rijk door het verkopen van een illusie. Rijk kun je er zeker van worden, maar niet slapend en ook niet makkelijk. Het is lang en hard werken, maar uiteindelijk verdien je dat natuurlijk dubbel en dwars terug. Mits je het goed doet natuurlijk.

Hoe dan ook: val niet voor dit soort uitspraken. Denk aan de lange termijn, want als je zoekt naar een snelle manier van rijk worden dan is geld verdienen met affiliate marketing niet aan jou besteed.

Kies het juiste affiliate netwerk

Er zijn allerlei netwerken waar jij je kan aanmelden als affiliate.

  • TradeDoubler
  • Daisycon
  • Tradetracker
  • Coolblue
  • Bol.com
  • Zanox
  • Paypro

Ieder netwerk heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus lees je van te voren goed in. Bovendien heeft ieder netwerk weer andere vakgebieden om uit te kiezen. Paypro heeft bijvoorbeeld heel veel cursussen, terwijl Zanox daar weer veel minder in zit. Bepaal je niche en kies vervolgens de provider die daar het best bij aansluit.

Focus, focus en nog eens focus

Dit is simpelweg te belangrijk om maar 1 keer te benoemen. Zodra je je energie en tijd gaat verspreiden, gaat er minder passie en energie naar het belangrijkste project. Veel afleiding is daar echt funest voor, dus schrijf voor jezelf doelen.

Als ik een doel eenmaal stel en daar een deadline aan hang dan ben ik echt veel gemotiveerder. Daarom heb ik een heel groot whiteboard op mijn kantoor hangen. Hier staat een doel. Bijvoorbeeld X-aantal bezoekers of omzet. 1 doel, zodat ik alles doe wat ten goede komt aan dat doel.

Door iedere dag langs dat bord te lopen en ernaar te kijken blijf je gefocust en word je er iedere keer weer aan herinnerd waar je mee bezig zou moeten zijn.

Doe je dit voor allerlei websites? Dan verlies je focus en gaan je resultaten automatisch achteruit. Ga dus echt aan de slag met die doelen en maak voor jezelf zo concreet mogelijk wat je wil bereiken.

Blijf opvallen met branding

Wil je veel geld verdienen met affiliate marketing? Dan zul je met meer dan alleen een goede website moeten komen. Denk hierbij aan social media, video’s, YouTube en Pinterest. Wil je niet zeggen dat je álles moet doen, maar je moet wel een marketing stack gaan uitbouwen.

Maar begin bij de basis en dat is het creëren van waardevolle content. Een bezoeker moet echt een antwoord krijgen wanneer ze op jouw site zijn. Schrijf dus niet een leeg artikel puur voor het verwerken van een zoekwoord. Google is enorm slim, dus die zal ontdekken of je nog echt waardevol bent of niet. Zakt je relevantie? Dan zullen je resultaten daarin meegaan.

Aan de slag met geld verdienen met affiliate marketing

Ben jij ervan overtuigd dat geld verdienen met affiliate marketing echt iets voor jou is? Dan is het tijd om aan de slag te gaan. Met mijn affiliate cursus heb je alles wat je nodig hebt. In deze cursus leer je alles over affiliate marketing én je krijgt inzichten die je nergens anders krijgt.

Danique

Danique

Hi! Mijn naam is Danique en ik ben advertising en affiliate expert. Ik heb een eigen online marketing bureau en werk daarmee voor de mooiste merken. Daarnaast ben ik sinds 2015 blogger en vond ik het hoog tijd worden voor een frisse wind in de affiliate wereld. Met mijn cursus The Affiliate Roadmap leer ik mensen fulltime inkomen te verdienen met hun blog!

Leave a Reply