Een chalet kopen is nou niet meteen iets waar we ooit aan hebben gedacht om te doen. Maar dit jaar ben ik daar toch wel heel anders naar gaan kijken. In juli 2022 zijn we namelijk voor het eerst een lange reis gaan maken door Amerika. Het stond al hoog op het lijstje, maar het is toch een behoorlijke smak geld en je moet er 4 weken vakantie voor opnemen. Gelukkig hebben we het toch maar gewoon gedaan, want het was echt een geweldige reis.

We hebben door de bossen gewandeld en we sliepen in chalets of hotels. Ook om te kijken of dat we het zouden zien zitten om ergens een chalet te kopen. We gingen deze vakantie nog met de auto, want we hebben nooit een camper gereden, maar toch smaakt het wel naar meer. Het zette me ook aan het denken. Hoe kan ik als digital nomad reizen door het buitenland, maar toch een soort vast honk hebben om naar terug te keren? 

Is een chalet kopen de oplossing als digital nomad?

Het is namelijk heerlijk hoor, leven uit een koffer, maar je hebt ook wel behoefte aan wat privacy en een eigen plekje om je even terug te trekken. Ik ging kijken naar de mogelijkheden en het is dichterbij dan je denkt: een chalet of stacaravan kopen. 

Als digital nomad heb ik de mogelijkheid om te kunnen reizen en werken tegelijk, maar ik heb daar zelf niet per se behoefte aan. Ik vind het vooral fijn om dat gescheiden te houden en tijdens het reizen ook daadwerkelijk mijn hoofd leeg te maken. En te houden. 

Maar ik weet dat veel mensen in mijn netwerk wel graag willen reizen en werken, dus ik heb de verschillen even voor je onderzocht én een bedrijf gevonden dat je hier het best mee kan helpen. En dat is Bergjes. Zij hebben het grootste aanbod in chalets en stacaravans. Dus als je graag meer wil weten raad ik je aan eens een kijkje te nemen bij ze! 

Chalet kopen of juist een stacaravan? 

Beide zijn een vorm van een huis, maar ze zijn heel verschillend en zijn voor hele andere doeleinden geschikt. Als je wil genieten van verschillende soorten campgrounds (wat juist heel goed kan in de parken), dan is een stacaravan kopen een goed idee. 

Het is wel een investering, maar eentje waar je heel veel plezier van gaat hebben. Het voordeel: je kunt er makkelijk mee naar verschillende plekken en zo genieten van allerlei landen. Nadeel: je kunt hem niet zo makkelijk verhuren. Bovendien zitten al je eigen spullen erin, dus dat is niet iets waar je heel makkelijk over moet denken.

Met een chalet is dat weer een ander verhaal. Daarbij heb je natuurlijk een eigen huisje dat echt een tweede thuis kan worden. Het is helemaal van jou en dat geeft veel vrijheid. Hoe lekker als je alleen maar een ticket hoeft te kopen en je kan op vakantie? Scheelt je ook nog eens veel kosten die je anders aan campings en andere voorzieningen kwijt bent. 

Dit is vooral waarom je een chalet wil kopen

Los van hoeveel plezier je er zelf aan gaat beleven: een chalet kopen is een super slimme investering. Als hij netjes is en op een fijne plek staat kun je hem gaan verhuren in de maanden dat je er zelf niet zit. 

En dat is waar het echt interessant wordt natuurlijk. Een chalet kopen is een investering en je kunt hem daarna niet zo makkelijk verplaatsen, maar wat je wél krijgt is een vaste plek voor vakantie en de mogelijkheden voor vastgoed.

Maak dus voor jezelf de afweging: wil je liever veel reizen en bewegingsvrijheid hebben? Dan kun je het best een stacaravan kopen. Ook handig als je kinderen hebt trouwens, want je kunt snel naar een andere camping als de omgeving niet meer zo leuk is. 

Wil je liever een vaste plek voor je vakantie en stappen zetten in passief inkomen met verhuur? Dan is een chalet kopen de beste keus voor jou. Hoe dan ook, ga je oriënteren op de verschillende soorten en het plannen van de volgende vakantie kan beginnen! 

Danique

Danique

Hi! Mijn naam is Danique en ik ben advertising en affiliate expert. Ik heb een eigen online marketing bureau en werk daarmee voor de mooiste merken. Daarnaast ben ik sinds 2015 blogger en vond ik het hoog tijd worden voor een frisse wind in de affiliate wereld. Met mijn cursus The Affiliate Roadmap leer ik mensen fulltime inkomen te verdienen met hun blog!

Leave a Reply