Bitcoin, Ethereum, Ripple, Dogecoin en nog veel meer termen waar je waarschijnlijk de laatste maanden of jaren veel over hebt gehoord. En wellicht de nodige vraagtekens bij had.

Zeker op social media wordt er steeds meer over gepost en uitgelegd. Het zou dé manier zijn om financieel vrij te worden en om vooral eerder te kunnen stoppen met werken.

En dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren.

Maar behalve dat je coins kunt kopen, kun je ze ook verkopen.

In dit artikel ga ik je laten zien waarom Bitcoins verkopen ook mogelijk is, wanneer je dat zou moeten doen en vooral waar. Bitfinex is namelijk een van de partijen die het heel makkelijk en laagdrempelig maakt om te handelen in cryptocurrency.

Bitcoins verkopen

Wat is Bitfinex precies?

Bitfinex is net als bijvoorbeeld Bitvavo en Binance een platform waarop jij kunt handelen in crypto. Mocht je hier nog totaal niet in bekend zijn, crypto is eigenlijk een vorm van beleggen, maar dan in online ‘munten’.

Sommige worden inmiddels gebruikt als online betaalmiddel, zoals de Bitcoin, maar in Nederland is dat nog niet mogelijk. Of dat nog komt is de vraag, want met name banken zijn niet blij met deze opkomst.

Het zorgt er namelijk voor dat mensen niet langer hun geld op de bank willen laten staan (waar je vaak nog een negatieve spaarrente hebt ook), maar het liever investeren in cryptocurrencies.

Bitfinex is zo’n platform waar je kunt investeren en handelen. Er zijn verschillende strategieën om je vermogen op deze manier te laten groeien, maar ze zijn grofweg onder te verdelen in twee soorten.

Hieronder een voorbeeld van hoe het platform eruitziet wanneer je een account hebt. Jouw dashboard kun je vervolgens altijd bij de hand houden om snel kansen te ontdekken!

Bitfinex dashboard

1. Bitcoin verkopen voor snelle winst

Mensen die wel houden van een beetje spanning kunnen gaan voor het traden in cryptocurrency. Dat wil zeggen dat jij op een zelfgekozen termijn voorspelt of de waarde van de coin gaat stijgen of dalen.

Heb je op het juiste ingezet? Dan kun je daar in korte tijd heel veel geld mee verdienen.

De keerzijde is natuurlijk dat je daar in korte tijd ook heel veel mee kunt verliezen. Dat is ook de reden waarom het merendeel van de mensen die start met traden een groot deel van het vermogen verliest.

Als je niet goed weet wat je doet, dan lijkt het al snel op gokken. Maar begrijp je hoe de markt en de patronen werken? Dan kan dit een hele interessante vorm van investeren zijn.

Wat je bijvoorbeeld ook kunt doen is je Bitcoins verkopen, daar je winst mee pakken, en vervolgens weer bijkopen op het moment dat de Bitcoin in waarde daalt.

Ook dat is een risico. Want als jij hem verkoopt, maar vervolgens stijgt de waarde alleen nog maar meer, dan heb je de boot gemist.

Daarom ben ik meer fan van de tweede methode van investeren.

2. Langetermijn winst door Bitcoin bij te kopen en vast te houden

Je kunt je Bitcoin ook zo lang mogelijk vasthouden, maar wel bijkopen op het moment dat de waarde daalt.

Op die manier behoud je de waarde van je portefeuille, maar blijft hij tegelijk ook verder groeien omdat je nog investeert in nieuwe coins.

Zo krijg je het stapeleffect.

Stel je doet dat tientallen jaren en je hebt flink een vermogen opgebouwd, dan kun je er altijd nog voor kiezen om je Bitcoins te verkopen.

Zodra dat geld vrijkomt kun je het bijvoorbeeld investeren in een nieuwe woning of vastgoed.

Deze methode wordt ook veel beschreven in de FIRE-movement. Dat is een beweging die ervoor staat om zo vroeg mogelijk met pensioen te kunnen en zo min mogelijk afhankelijk te zijn van anderen.

Start met het handelen in cryptocurrency via Bitfinex

Wil je hier nou graag meer over weten en ontdekken of het kopen en verkopen van Bitcoins iets voor jou is; ga dan naar de website van Bitfinex.

Ze bieden heel veel voordelen naast het handelen in cryptocurrency, zodat ook jij kunt gaan starten met het investeren en opbouwen van vermogen!

Ik ben heel benieuwd, handel jij al in Bitcoin en welke methode of strategie gebruik je?

Danique

Danique

Hi! Mijn naam is Danique en ik ben advertising en affiliate expert. Ik heb een eigen online marketing bureau en werk daarmee voor de mooiste merken. Daarnaast ben ik sinds 2015 blogger en vond ik het hoog tijd worden voor een frisse wind in de affiliate wereld. Met mijn cursus The Affiliate Roadmap leer ik mensen fulltime inkomen te verdienen met hun blog!

Leave a Reply