Van Christiaan Slierendrecht heb ik het boek Word eens volwassen! mogen ontvangen. Hoewel het boek nog heel even op de leesstapel was beland, heb ik het in één ruk uitgelezen. Ik lees jaarlijks veel online marketing boeken, maar ik heb er nog geen gelezen die zo hands-on is als die van Christiaan.

Vandaag neem ik je daarom mee in mijn recensie van dit boek en lees je waarom iedere online ondernemer niet kan zonder het geheime wapen van Slierendrecht. Word eens volwassen! ligt nu in de winkel en is online te bestellen!

Word eens volwassen! lay-out

Eerlijk is eerlijk, toen ik deze titel voor het eerst las had ik er een beetje een negatief gevoel bij. Het voelt als een persoonlijke aanval bijna, maar als je even verder leest dan snap je hoe hij het bedoelt.

En eigenlijk is dat ook de kracht van het boek, want hij grijpt je aandacht direct. Het knalgele uiterlijk spat van de plank en ook de binnenkant van het boek zit vol illustraties. Daarover later meer, want toen ik het boek opendeed viel me nog iets anders op.

Christiaan had er een persoonlijk berichtje in geschreven. Super attent!

Want als er iets is waar online marketing boeken zich in onderscheiden, dan is het wel in de manier van vertellen. Ik heb ontzettend veel boeken gelezen waar bijna geen enkele afbeelding in zit. Op zich niet erg, maar wel moeilijker om je aandacht bij te houden.

Christiaan begrijpt echter als geen ander hoe je een boek niet alleen interessant, maar ook leuk kunt maken. De illustraties in Word eens volwassen! zijn een echte aanvulling op het boek en maken het enorm herkenbaar.

In dat opzicht vond ik het boek vergelijkbaar met de Online marketing tornado.

Inhoud van Word eens volwassen!

De meeste boeken zijn geschreven door mensen die gespecialiseerd zijn in een bepaald vak. Er wordt gekeken naar alle successen die ze hebben behaald, terwijl de fuck ups vaak juist de lessen zijn waar je het meest aan hebt.

Dat vind ik persoonlijk bij Word eens volwassen! juist heel goed. Christiaan wordt niet neergezet als een of andere goeroe (sterker nog, hij rekent er voor eens en voor altijd mee af), maar hij is oprecht en laat ook zien wat juist niét werkt.

Eindelijk dus een nuchter persoon die een boek schrijft dat écht oprecht is!

De opbouw van het boek is als volgt:

1. de mindsetwereld
2. de methodewereld
3. de gewoontewereld

Dit zijn de drie pilaren waar het boek op gebaseerd is en waar iedere ondernemer zich in kan vinden (althans, ik in ieder geval wel). Het begint met je mindset. En hoewel er genoeg zweverige mensen zijn die daar van alles van vinden, is het gewoon retebelangrijk. Niet alleen zakelijk, maar ook in je privésferen. Mensen met een slechte mindset zijn negatief, geven snel op, kijken alleen maar naar anderen en hebben geen zelfreflectie.

Maar als je mindset goed is, dan heb je daar jarenlang profijt van. Met de juiste mindset buig je obstakels om naar kansen en dan kun je het ook daadwerkelijk aan om een online onderneming next level te brengen.

Zodra die basis goed is, komen de methodes en de gewoontes. Hier maakt Christiaan de vertaalslag van strategie naar toepassing en daar wordt het pas echt interessant.

Dit stuk vind ik niet per se geschikt voor mensen die nog niets van online marketing weten. De termen vliegen in het rond en hoewel dat voor mij goed te volgen was, kan ik me voorstellen dat een beginner daar nog moeite mee heeft.

Maar als er iéts is wat opvalt in Word eens volwassen!, dan is het bordspel.

Het bordspel voor een grandioze online onderneming

Als je het hebt over gamifacation dan weet Christiaan Slierendrecht precies wat er wordt bedoeld. Als startende ondernemer ben je vaak nog in het duister aan het tasten. Wat zijn logische stappen, waar moet je aan denken, hoe ga je groeien, etc.

Om daar houvast aan te geven heeft hij een eigen bordspel ontwikkeld. Hierin zie je wat de logische stappen zijn om te volgen en hoe je dus ook naar het volgende ‘vakje’ komt.

Enorm leuk om groot voor jezelf te maken en op te hangen. Je kunt het namelijk echt gebruiken als roadmap voor jouw onderneming.

Veel leuker om naar te kijken dan een saai Word-document en het laat je meteen zien waar je op de ladder van succes staat!

Eerst dacht ik dat het niet voor iedereen was, maar eigenlijk kun je dit toepassen op ieder bedrijf, in iedere branche. Dus of je nu een hovenier bent die online wil groeien, of dat je al een e-commerce bedrijf hebt waar je meer uit wil halen: dit bordspel gaat je helpen!

Bestel Word eens volwassen! van Christiaan Slierendrecht

Als je ook maar een beetje houdt van ondernemen en je zoekt een manier om jouw bedrijf serieus te laten groeien, dan is dit boek echt wat je moet hebben.

Serieuze handel wordt leuk en luchtig gemaakt en dat kan ik alleen maar supporten! Bestel Word eens volwassen! vandaag nog en morgen kun je al starten met het optimaliseren van jouw business!

Danique

Danique

Hi! Mijn naam is Danique en ik ben advertising en affiliate expert. Ik heb een eigen online marketing bureau en werk daarmee voor de mooiste merken. Daarnaast ben ik sinds 2015 blogger en vond ik het hoog tijd worden voor een frisse wind in de affiliate wereld. Met mijn cursus The Affiliate Roadmap leer ik mensen fulltime inkomen te verdienen met hun blog!

Leave a Reply