Met een laptop de wereld rond, kan het?

Jup. Als je het goed aanpakt kun jij betaald de wereld rond. Sounds amazing right? Ik zou me er meteen voor opgeven in ieder geval, maar hoe doe je dat dan? Er zijn een aantal manieren waarop jij met alleen je laptopje geld kunt verdienen en niet vast zit aan een locatie. Velen zijn je al voorgegaan, want onder andere bloggers weten precies hoe ze hier ruim van kunnen rondkomen. In dit blog lees je hoe je het moet aanpakken en wat de valkuilen zijn!

Let wel op: ben je op zoek naar een snelle manier om rijk te worden? Dan ga ik je vast teleurstellen, want als je dit goed aan wilt pakken moet je er zeker een aantal maanden hard werk voor rekenen! Maar hee, work hard, play hard.

1. Word blogger met een veelbezochte website

Iets wat eigenlijk niet meer zo’n verrassing is. Veel meiden vinden het leuk om te bloggen en verhalen te delen, maar met alleen content ben je er niet. Om een succesvolle blog op te zetten heb je kennis nodig van marketing en om preciezer te zijn: SEO. Oftewel; search engine optimization. Het houdt in dat jij niet alleen content schrijft, maar dat jouw website ook vindbaar is. De vervolgstap is het aantal bezoekers op de website te verhogen. Daarna kun je op verschillende manieren geld gaan verdienen met jouw blog. Denk aan advertenties met Google Adsense, of door affiliate marketing in te zetten. Affili-wattes? Dat betekent dat jij producten op een eerlijke manier promoot voor andere bedrijven en daarvoor commissie ontvangt. Wanneer je net begint levert het nog niet zoveel op, maar hoe langer je het doet en hoe handiger je erin wordt, des te meer loopt jouw salaris op. Easy peasy!

2. Verkoop digitale producten

Als je handig bent met het runnen van een webshop, dan weet je ook dat je met digitale producten niet het reilen en zeilen van voorraad en retouren hebt. Jij kunt werken van waar je wilt en je hoeft alleen maar op je laptop te werken om de marketing voor jouw online webshop te verbeteren en zo uit te groeien. Ken je Shopify? Hier hebben we een aantal succes verhalen van ondernemers voor je! Ben je bijvoorbeeld goed in schrijven en heb je veel kennis over een specifiek onderdeel? Dan zou je eens kunnen kijken naar het inzetten van e-mailmarketing om e-books te verkopen. Door het opzetten van een goede strategie kun jij hier structureel een inkomen uit opbouwen.

3. Influencer worden

Het is een droom voor heeeeel veel jonge meiden, maar zo makkelijk is het natuurlijk niet. Tegenwoordig red je het niet meer door volgers te kopen en fake accounts aan te maken, je moet heel veel tijd en energie steken in het maken van het perfecte plaatje en te gekke content. Zeker in een tijd als nu verandert de vraag van online bezoekers enorm snel en je moet altijd een van de eersten zijn om ook populair te blijven. Influencer worden kan dan ook alleen slagen als je echt al je tijd en moeite erin steekt en vol overgave jouw accounts perfect op elkaar laat aansluiten met nieuwe content. Een lange weg, maar het levert dan ook flink wat op. Bekende namen als Monica Geuze en Nikkie de Jager (NikkieTutorials) hoeven zich in ieder geval geen zorgen te maken over de huur, zij verdienen tonnen aan de likes en views van hun kijkers en volgers!

Leave a Reply