Het korte antwoord: ja. En ik ben er groot fan van. Ik vind zelf Pinterest namelijk een veel leuker kanaal dan bijvoorbeeld TikTok, maar smaken verschillen. Pinterest is een van de meest onderschatte online kanalen en dat is zonde. Tegelijk biedt het heel veel mogelijkheden en daar neem ik jullie in mee.

Op welke manieren kun je geld verdienen via Pinterest?

Je kunt op verschillende manieren geld verdienen via Pinterest. Ik gebruik het zelf alleen voor affiliate marketing en de verkoop van mijn eigen diensten, maar er zijn nog een aantal andere opties:

  1. Affiliate marketing: je kunt geld verdienen door producten of diensten van andere bedrijven te promoveren op Pinterest en een commissie te ontvangen wanneer iemand op jouw afbeelding klikt en iets koopt.
  2. Sponsored pins: je kunt geld verdienen door sponsored pins te maken voor bedrijven die willen dat jouw volgers hun producten of diensten zien. Dit kan in de vorm van een betaling per klik of een vaste vergoeding zijn.
  3. Verkoop van eigen producten of diensten: als je een eigen bedrijf hebt, kun je Pinterest gebruiken om je producten of diensten te verkopen. Dit kan bijvoorbeeld via Pinterest Shopping of via linkjes naar je eigen website.

Heb je nog geen idee wat affiliate marketing is? Lees dan eerst mijn artikel over hoe je begint met affiliate marketing even, maar in het notendop wil het zeggen dat je een commissie (vergoeding) krijgt voor het verkopen van producten en diensten van andere bedrijven. Vaak doe je dat via een website, maar het kan ook gemakkelijk via social media kanalen. Beide heeft voor- en nadelen, maar dat is een onderwerp voor een andere keer. We gaan het nu hebben over Pinterest!

Het is belangrijk om te onthouden dat het verdienen van geld via Pinterest tijd en moeite kost. Je zult ervoor moeten werken en hoewel het amper ‘werk’ te noemen is, moet je er wel focus op hebben. Dat betekent avonden of weekenden opofferen en bouwen aan jouw imperium. Het is aan te raden om een duidelijk doel voor ogen te hebben voordat je begint en een goed uitgewerkt plan te maken om dit doel te bereiken. Het houdt je scherp met waar je naartoe wil groeien en ook leuk.

Nu kun je namelijk je mijlpalen goed in de gaten houden en ook vieren met vrienden of collega’s wanneer je ze haalt. En niet te vergeten: op tijd signaleren wanneer je

Meest gemaakte fouten wanneer je geld wil verdienen via Pinterest

De mensen die mijn Pinterest Challenge hebben gevolgd weten inmiddels wel beter, maar er is iets wat veel te vaak nog mis gaat: random starten, zonder een goed plan. Mensen die geld willen verdienen met Pinterest starten vaak heel enthousiast, maar kunnen dat vervolgens niet vasthouden.

De onderstaande fouten zijn de reden waarom het voor veel mensen niet lukt om geld te verdienen via Pinterest, dus doe er je voordeel mee!

  1. Te weinig pinnen: om succesvol te zijn op Pinterest, is het belangrijk om regelmatig te pinnen. Als je te weinig pint, kan het zijn dat je minder zichtbaarheid hebt en minder volgers krijgt
  2. Te weinig diversiteit: het is belangrijk om een mix van afbeeldingen te pinnen, zodat je aan de behoeften van een breed publiek voldoet. Als je bijvoorbeeld alleen maar afbeeldingen van mode pint, kan het zijn dat je minder volgers krijgt dan wanneer je ook afbeeldingen van koken, reizen, doe-het-zelf-projecten enzovoort pinnen. Wel belangrijk dat het allemaal in dezelfde scope valt. Ga dus niet zowel borden maken over auto’s, als bloemschikken. Dat ligt te ver uit elkaar.
  3. Onvoldoende gebruik maken van hashtags: hashtags kunnen helpen om je afbeeldingen beter vindbaar te maken. Het is daarom aan te raden om relevante hashtags te gebruiken bij elk van je pins. Je kunt deze testen door ze zelf in te typen en te kijken wat er naar boven komt.
  4. Onvoldoende gebruik maken van beschrijvingen: Pinterest is een zoekmachine, dus het is belangrijk om goede, relevante beschrijvingen te gebruiken bij je pins. Dit kan helpen om je afbeeldingen beter vindbaar te maken en om meer volgers aan te trekken. Pinterest kun je zien als een zoekmachine, dus pas je SEO-skills daar ook op toe!
  5. Onvoldoende engagement: het is belangrijk om actief te zijn op Pinterest en te reageren op andere gebruikers. Als je weinig of geen tijd besteedt aan engagement, kan dit je zichtbaarheid en het aantal volgers negatief beïnvloeden.
Geld verdienen via pinterest
Pinterest Challenge van 5 dagen

Start met de Pinterest Challenge

Geld verdienen via Pinterest klinkt heel mooi, maar hoe en waar begin je dan? Daar help ik je mee. Ik heb een Pinterest Challenge van 5 dagen voor je gemaakt waarbij ik je leer hoe je geld verdient. Van het maken van pins, tot het inrichten van je account volgens de SEO-voorwaarden zodat je sneller veel weergaven en volgers krijgt.

Maar ik ga je ook leren hoe je de perfect converterende pin maakt, hoe je zoekwoordenonderzoek doet en de gouden producten vindt om commissies mee te verdienen. Ik beloof je geen gouden bergen, maar wel een leuke manier om in korte tijd een extra inkomen op te zetten. En het mooie? Het kan zelfs via je telefoon. Hoe makkelijk wil je het hebben? Doe je mee?

Danique

Danique

Hi! Mijn naam is Danique en ik ben advertising en affiliate expert. Ik heb een eigen online marketing bureau en werk daarmee voor de mooiste merken. Daarnaast ben ik sinds 2015 blogger en vond ik het hoog tijd worden voor een frisse wind in de affiliate wereld. Met mijn cursus The Affiliate Roadmap leer ik mensen fulltime inkomen te verdienen met hun blog!

Leave a Reply