Op kantoor hebben we een bijzondere medewerker. Een viervoetige vriend die elke werkdag weer een glimlach op ons gezicht tovert. Zijn naam is Dobby. Ja, van Harry Potter. Hij is niet alleen een gelukkige huiself, maar ook onze kantoorelf.

Dobby is ongetwijfeld de meest vrolijke en gastvrije werknemer die we hebben. We noemen hem ook wel Chef geluk. Zijn enthousiasme is aanstekelijk, en zodra je de kantoordeur opent, word je begroet met een lading van zijn favoriete knuffels die in je kuiten wordt gedrukt.

De voordelen van een kantoorhond

Het hebben van een kantoorhond kan tal van voordelen met zich meebrengen, zowel voor werknemers als voor het bedrijf zelf.

  1. Stressvermindering

Het is geen geheim dat werken in een kantooromgeving van tijd tot tijd stressvol kan zijn. Bepaalde deadlines, vergaderingen of een constante stroom aan e-mails kunnen hun tol eisen. Interactie met een hond of kat kan stress aanzienlijk verminderen. Het aaien van dieren helpt bij de stimulatie van endorfine, waardoor stress en angst verminderen en een gevoel van rust en geluk ontstaat. Als je een zware dag hebt of gestrest bent door een strakke deadline, zal Dobby onmiddellijk aan je voeten komen liggen. Zijn aanwezigheid is geruststellend en kalmerend. Het lijkt alsof hij precies weet hoe hij je humeur kan verbeteren.

  • Verhoogde productiviteit

Een groot gevaar van je werk, is dat je vaak lange uren achter elkaar aan je bureau zit. Slechte houding en weinig tot geen beweging. Het hebben van een kantoorhond zorgt voor korte pauzes om de hond uit te laten of gewoon even lekker te knuffelen. Door even uit je werk te komen en de aandacht te verleggen, word je weer opgeladen met nieuwe en frisse energie wat de concentratie weer verhoogt.

  • Verbeterde samenwerking

Tot slot kan de aanwezigheid van een hond of kat op kantoor ook de werksfeer verbeteren, waardoor werknemers gemotiveerder en meer betrokken raken bij elkaar en hun taken. Bovendien is het altijd de beste ijsbreker die er is, want je kunt bij een ongemakkelijk gesprek altijd nog beginnen over de kantoordieren.

De verzorging van een kantoorhond of -kat

Natuurlijk krijgt Dobby naast heel veel liefde, kusjes, knuffels en aandacht ook de bijbehorende medische zorg. Want hoe leuk een hond of kat ook is, verzorging staat altijd op nummer één. Een cruciaal onderdeel van deze zorg is het vrij blijven van parasieten zoals wormen.

Worminfecties zijn een veelvoorkomend probleem bij honden en katten. Ze kunnen leiden tot ernstige gezondheidsklachten als ze niet worden behandeld. Het is dus van vitaal belang om ervoor te zorgen dat onze harige viervoeters regelmatig en preventief worden ontwormd.

Wormen kunnen zich in het spijsverteringsstelsel van honden en katten nestelen en ernstige schade aanrichten. Om dit te voorkomen gebruiken wij producten van de Dierapotheker. Zij zijn onderdeel van de dierenartsenpraktijk Horst, één van de grootste dierenklinieken van Nederland.

De Dierapotheker is een online dierenapotheek waar je terecht kunt voor al je vragen, maar ook voor producten voor het ontwormen van katten en honden. Naast ontworming kun je hier ook terecht voor voeding, snacks, medicijnen en verzorgingsproducten. Alles op 1 plek waar je de producten gemakkelijk laat thuisbezorgen. Of op kantoor.

Danique

Danique

Hi! Mijn naam is Danique en ik ben advertising en affiliate expert. Ik heb een eigen online marketing bureau en werk daarmee voor de mooiste merken. Daarnaast ben ik sinds 2015 blogger en vond ik het hoog tijd worden voor een frisse wind in de affiliate wereld. Met mijn cursus The Affiliate Roadmap leer ik mensen fulltime inkomen te verdienen met hun blog!

Leave a Reply