Geld maakt niet gelukkig! Zo luidt een uitspraak die ik tot de dag van vandaag nogal vaak om me heen hoor. Ik snap het ook wel. Geld zelf maakt inderdaad niet gelukkig, maar het maakt het allemaal wel een stuk makkelijker. En dat laatste is eigenlijk waar de FIRE movement ook deels voor staat. FIRE staat voor; Financial Independence Retire Early.

In dit artikel leg ik je de basis uit van de FIRE movement en hoe je dit in Nederland makkelijk van achter jouw laptop kan toepassen. Ook geef ik je 3 stappen die jou op weg helpen FIRE te worden.

Work, FIRE movement, work!

We werken allemaal om een levensstijl te onderhouden. We moeten onze vaste lasten financieren, uitjes plannen, een drankje doen in het café in de stad en zo nu en dan een filmpje pakken. Maar naar mate de maand verloopt, raakt jouw saldo ook koers richting het vriespunt.

Je verlangt naar het meer kunnen doen, zonder op de kleintjes te moeten letten. Je wil graag financiële vrijheid. Stel je voor dat je dat helemaal zou kunnen zijn. Dat is het uiteindelijke doel van de FIRE movement. Financieel onafhankelijk zijn.

De FIRE movement levensstijl maakt werken optioneel. Dit door een paar simpele visies die toch wel wat wilskracht en geduld van je vergen. Daarom is de levensstijl van FIRE movement ook niet voor iedereen weggelegd. Je moet er namelijk wel wat voor over hebben om later de grotere vruchten te kunnen plukken.

Hoe werkt de FIRE movement?

De levensstijl van FIRE movement bestaat eigenlijk uit twee basisprincipes. Als je deze inziet en probeert na te streven, kom je eigenlijk al een heel eind. Daarnaast zijn ze eigenlijk nog best simpel. Je vindt deze in stap 1 en 2.

Stap #1: minder geld uitgeven

Nou denken heel veel mensen niet minder geld uit te kunnen geven, omdat het dagelijkse leven al een pittig prijskaartje heeft. Maar ook hierin slaan velen de plank mis. Er ontstaan beren op de weg die er niet zijn. Laat de auto bijvoorbeeld wat vaker staan. Waarom 3 keer in de week afhalen in plaats van geen keer? Waarom Netflix, Videoland én Disney plus? Wees bewust waar je jouw geld aan uitgeeft.

Soms lijkt iets alleen maar een tientje per maand, maar als je dat allemaal bij elkaar optelt is de totale kostenpost al snel heel groot!

Stap #2: geld investeren

Wie wat bewaart, die heeft wat. Het geld dat je hebt bespaard door minder geld uit te geven, kun je nu gaan investeren. Hetzij in indexfondsen of een slimme Cryptocurrency trade. Hoe dan ook, investeer jouw bespaarde euro’s in iets wat een passief inkomen oplevert. In mijn artikel 10 vormen van passief inkomen vind je interessante tips over hoe jij makkelijk zelf een passief inkomen opbouwt. Hoe sneller je dit doet, hoe eerder je de FIRE movement levensstijl na kunt streven.  

Stap #3: wees bewust

Wees bewust dat je keuzevrijheid hebt. Maak geen keuzes waar schulden een gevolg van kunnen zijn. Leef zo schuldvrij mogelijk. Lukt dit om welk reden dan ook niet, probeer dit dan zo snel mogelijk af te lossen. Ga verder met de diepgang in jouw passief inkomen waardoor je je kansen verspreidt. Doe dit alleen daar waar het rendabel is. Hoe minder afhankelijk, hoe beter!

Ontdek de FIRE movement online!

Met deze 3 stappen kom je al een heel eind op weg. In ieder geval met je mindset al. Je kan meer dan je denkt. Met de juiste tools, mensen en mindset kan ook jij je leven drastisch veranderen als het om geld gaat. Ik heb een lijst met mindset boeken voor je samengesteld voor als je daar nog meer over wil leren.

Wil jij met regelmaat gratis tips en tricks over de FIRE movement en geld? Volg me dan nu op mijn Instagram pagina Datanique! Hier deel ik al mijn kennis en ervaringen over de FIRE movement en hou ik jullie op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen. De thema’s ondernemen, geld en online marketing kom je tegen in overvloed. Ook vind je andere manieren voor het opbouwen van  een passief buffertje.

 Wat is jouw relatie met geld en wat zou je willen veranderen? Go for FIRE, go for independence!

Danique

Danique

Hi! Mijn naam is Danique en ik ben advertising en affiliate expert. Ik heb een eigen online marketing bureau en werk daarmee voor de mooiste merken. Daarnaast ben ik sinds 2015 blogger en vond ik het hoog tijd worden voor een frisse wind in de affiliate wereld. Met mijn cursus The Affiliate Roadmap leer ik mensen fulltime inkomen te verdienen met hun blog!

Leave a Reply