Teamuitjes, spontane kaartjes, chocola op feestdagen en natuurlijk eens per jaar een workation in het buitenland. Binnen V1 hou ik me liever bezig met het interne stuk dan met externe zaken. Komt goed uit, want Frank heeft dat precies andersom. Maar in dit artikel ga ik jullie meenemen in werknemersgeluk en heb ik een aantal leuke tips om te werken aan de interne sfeer. Met vandaag mijn favoriete cadeau én snack: Tony Chocolonely repen.

Relatiegeschenken personaliseren voor meer waardering

Ik steek het niet onder stoelen of banken dat ik een groot chocoladefan ben. Mijn huid is dat misschien niet helemaal met mij eens. Maar goed. Die pukkels verdwijnen ook wel weer.

Als ondernemer en werkgever vind ik het erg belangrijk mijn waardering van tijd tot tijd over te brengen aan mijn relaties en werknemers. Niet alleen is dit erg belangrijk voor de versterking en het behoud van de banden. Het draagt ook bij aan een positieve bedrijfscultuur.

Iets wat ik voor het bedrijf het meest belangrijk vindt, want als iéts goed werkt, dan is dat wel een goed team. Je kunt nog zoveel omzet en klanten hebben, als je team niet goed functioneert, dan zie je dat onderaan de streep ook terug.

Maar wat maakt een relatiegeschenk écht speciaal? Het antwoord is simpel: personalisatie.

Door het personaliseren van een relatiegeschenk met bijvoorbeeld een eigen logo of boodschap, heb je een uniek en persoonlijk cadeau gecreëerd. Een cadeau dat een blijvende indruk zal achterlaten.

En nu heb ik een tijdje geleden het ideale bedrijf gevonden die relatiegeschenken met eigen logo’s maakt. Je kan het cadeau zelf kiezen en met opdruk aanpassen naar eigen wens! Oh. En het mooiste: het is eco-friendly. Draag je ook nog eens bij aan moeder aarde. En je hoeft niet bang te zijn voor de LinkedIn politie als je hier enthousiast over deelt.

Waarom relatiegeschenken personaliseren?

Dat het belangrijk is om van tijd tot tijd jouw relaties of werknemers te waarderen is duidelijk. Alleen waarom zou je er dan voor kiezen deze geschenken te personaliseren? Het gaat toch om het idee dat je de waardering uit door iets te geven?

Euhm. Nee, niet helemaal. Het begint uiteraard bij de gedachte en dát is ook juist wat je wilt overdragen. Die waardevolle en persoonlijke gedachte.

Wanneer jij ontzettend dankbaar bent voor een medewerker die altijd inspringt op de onmogelijke momenten of altijd een tandje extra inzet toont, voel je de behoefte om dankbaarheid en waardering te tonen. Iets wat we vaak veel te weinig werkelijk doen. Die waardering uit je juist met personalisatie. Het geven van enkel een relatiegeschenk is maar de halve boodschap. Leuk om te krijgen en het maakt mensen ook echt wel blij, maar het is niet emotioneel of geeft de werknemer echt het gevoel gezien en gehoord te worden.

Ook voor jouw klanten of relaties zijn er zat momenten om even een stapje extra te zetten. Bijvoorbeeld wanneer er een klein succesje is. Of groot. Mag ook. Of misschien juist een kleinigheidje wanneer je iets extra’s voor de klant had kunnen doen. Dat is misschien nog wel veel sterker. 

Zo maak je een persoonlijk relatiegeschenk met Tony Chocolonely

1. Kies jouw relatiegeschenk

Wanneer je kiest voor een relatiegeschenk met eigen logo en personalisatie, bepaal dan eerst welk geschenk past bij de gelegenheid en de doelgroep. Zo wil je geen bedrukt groeipapier cadeau geven aan iemand die geen tuin heeft of niet van bloemen houdt.

2. Loop niet te hard van stapel; houd het simpel

Kies bij het ontwerpen van jouw personalisatie voor een relatief eenvoudig ontwerp. Een korte boodschap in combinatie met het logo zorgt vaak al voor voldoende impact. Loop je hard van stapel en is jouw relatiegeschenk helemaal vol gedrukt, dan kan dit al snel rommelig overkomen. Zonde van de mooie intentie.

3. Bepaal de plek van het logo

Het spreekt eigenlijk redelijk voor zich. Maar de juiste plaatsing van het logo zorgt voor aandacht voor jouw bedrijf. Het logo te groot of te klein kan voor verkeerde indrukken zorgen. De afmeting en vorm van jouw logo zijn van belang om rekening mee te houden in jouw personalisatie.

Door deze tips in gedachten te houden met het uitkiezen van jouw waardevolle relatiegeschenk met personalisatie, zal dit zeker bijdragen aan het versterken van jullie onderlinge relatie.

PS: hoe leuker je cadeautje, hoe sneller het ook op social media wordt gedeeld. Op die manier is het een dubbele win-win, want je krijgt dan ook nog eens extra zichtbaarheid online.

Tony Chocolonely laten personaliseren

Ze zijn dus niet alleen ontzettend lekker, maar ze dragen ook een hele mooie gedachte uit. Tony’s Chocolonely is opgericht met als doel om 100% slaafvrije chocolade te produceren en de cacaosector te veranderen.

Door het combineren van een smakelijk product en een belangrijke en duidelijke missie is het merk uitgegroeid tot een inspirerende en populaire producent dat staat voor duurzaamheid en sociale verandering.

Bij het kiezen van relatiegeschenken wordt er onnodig veel verpakkingsmateriaal en vooral niet-duurzame producten gebruikt. Door Tony Chocolonely te laten personaliseren, straal je richting jouw klanten of relaties ook maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheidsbesef uit. 

Andere relatiegeschenken met eigen logo

Bij Greengiving vind je naast gepersonaliseerde Tony Chocolonely repen nog veel meer opties voor duurzame relatiegeschenken.

Je vindt er groeipapier, zaadzakjes en bloembollen. Deze zijn ook allemaal te personaliseren met een eigen tekst en logo. Iedere keer dat jouw relatie naar de uitgekomen bloemen kijkt, zal dit een herinnering geven aan jouw moment van waardering. Hoe dierbaar is dat?

Voor wat meer promotiemateriaal is er ook keuze uit bedrukte doppers, retulp flessen, bamboe pennen en tassen van katoen of papier. Mooie geschenken die voor lange tijd herbruikbaar zijn en jouw bedrijf meer zichtbaarheid geven. 

Bestel jouw eigen persoonlijke relatiegeschenken

Ben jij nog op zoek naar een mooi en passend relatiegeschenk om aan jouw medewerkers, partner of klanten te laten zien dat je om hen geeft? Dan zijn relatiegeschenken een uitstekende manier om die waardering te uiten. Bij Greengiving vind je een breed assortiment aan duurzame en milieuvriendelijke relatiegeschenken die je kunt laten personaliseren met je eigen logo of boodschap.

Mijn ervaring is dat deze vorm van relatiegeschenken keer op keer onwijs gewaardeerd worden. Voor welk geschenk en ontwerp ga jij?

Danique

Danique

Hi! Mijn naam is Danique en ik ben advertising en affiliate expert. Ik heb een eigen online marketing bureau en werk daarmee voor de mooiste merken. Daarnaast ben ik sinds 2015 blogger en vond ik het hoog tijd worden voor een frisse wind in de affiliate wereld. Met mijn cursus The Affiliate Roadmap leer ik mensen fulltime inkomen te verdienen met hun blog!

Leave a Reply