Het zal je vast niet zijn ontgaan dat ik graag nieuwe dingen uitprobeer. Lekker experimenteren en hop uit die comfortzone! Dat is namelijk waar de groei ontstaat.

Zo probeerde ik afgelopen jaar een begeleide cacao ceremonie uit.

En nee, dat deed ik niet terwijl ik met een heerlijk kopje warme chocolademelk de straatjes van Edinburgh in me opnam.

Want OMG, daar ga ik nog een aparte blog aan wijden.

Afijn. Het begon bij een klant die bij mij kwam voor hulp bij haar marketing. Haar bedrijf: het geven van cacao sessies en mensen helpen bij een innerlijke reis.

Heel eerlijk? Ik vond het altijd zweverig en kon me er niets bij voorstellen. Had meteen het idee dat je dan een soort zweethut in moet met mensen die op geluid maken op pannen.

Maar goed, als je de marketing wil doen moet je natuurlijk wel weten wat je verkoopt. Dus hup, wij in de auto en met ons nuchtere hoofd naar de andere kant van het land om een cacao sessie bij te wonen.  

En daar gebeurde nogal wat. Dingen die ik zelf echt niet verwacht of voorzien had en in dit artikel ga ik je meenemen in die reis en ervaring!

Wat is een cacao sessie?

Laten we even beginnen bij het begin. Is het een cacao sessie of een cacao ceremonie? Het is allemaal hetzelfde. Het woord ceremonie klinkt wat zwaarder dan het is, daarom gebruik ik de term cacao sessie. Maar het is om het even.

En een cacao sessie klinkt misschien wat zweverig, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Het is een emotionele en voornamelijk zintuigelijke ervaring. Tijdens een cacao sessie drink je pure, rauwe cacao, maar dat is het kleinste deel van de hele beleving.

Het is een manier om dieper contact te maken met je innerlijke zelf. De sessie wordt begeleid door een ceremoniemeester. Op deze manier weet je welke stappen je moet zetten om de werking van de cacao écht te ervaren.

In ons geval was dat Anne van Be True You. En in dit artikel ga ik je ook vertellen waarom zij in mijn ogen de allerbeste is die je hiervoor kunt bellen.

De geschiedenis van cacao rituelen

De cacao sessies – of rituelen – gaan terug tot in de tijd van de oude Maya’s en Azteken. Zij gebruikten cacao al voor rituelen als voor medicinale doeleinden. Cacao was voor hen zo waardevol dat het werd gebruikt als betaalmiddel.

Tijdens rituelen werd cacao gebruikt om het bewustzijn te verhogen en een dieper contact te maken met de spirituele wereld. Het bood zowel fysieke als spirituele voordelen.

Mijn ervaring van een cacao sessie

Om eerlijk te zijn wist ik in het begin niet goed wat ik moest verwachten. Er hing een soort zweverig stigma op, waarvan ik niet zeker wist of dit bij mij zou gaan passen. En ik werd daar dus een beetje lacherig van. Maar Anne was echt geweldig en begeleide ons daar heel goed in.

Maar dat lacherige, dat veranderde snel op het moment dat ik eenmaal in de sessie zat. Het begon met het krijgen van een vragenlijst.

Vragen waarbij ik moest nadenken over mijn intenties voor de sessie en wat ik hoopte te bereiken met het volgen van deze sessie. Dit hoorde bij de voorbereiding en zorgde er ook voor dat ik beter begeleid kon worden.

Wat super slim is, want op die manier liet ze ons al op een laagdrempelige manier in ons hoofd duiken. Alles om je heen vergeet je dan al snel.

Daarna was het zover! We schreven onze eerder gestelde intenties op, dronken de cacao en werden begeleid in een meditatie met muziek. Dat deden we in een uiterst ontspannen en zen ingerichte yogaruimte. Je kwam daar echt binnen in een oase van rust.

En wat er toen gebeurde was dus echt heel raar. Na het drinken van de cacao begon het.

Er ontstond ineens vrijheid in mijn hoofd. Voor iemand die eigenlijk 24/7 aanstaat, was dit een gekke maar zeer prettige ervaring. Ik kan het niet beter uitleggen dan dat het voelt alsof er wolk in mijn hoofd kwam en die alle gedachtes aan het wegdrukken was.

Er was geen ruis meer.

Het was ineens stil. Iets wat ik nog niet eerder heb ervaren. Maar het was geweldig.

Probeer het maar eens om aan niks te denken nu. Het stil te krijgen in je hoofd. Nee, dat lukt je niet zomaar. Er zijn altijd stemmetjes of gedachtes. Je hoort áltijd wel iets. Auto’s, mensen, dieren, wind, ruis, je gedachtes, etc.

Tijdens de sessie was er niks. Geen oordelen, geen stemmetjes, geen geluid. Niets. Nada. Noppes.

Er was alleen nu.

Ik kreeg voor het eerst in maanden het gevoel dat ik eens écht kon voelen wat er in mijn lijf gebeurde. Er was ruimte om te zoeken en luisteren wat mijn gevoel mij probeerde te vertellen. De sessie kan ook emoties opwekken, juist omdat alle ruis ineens weg is. Het moment is puur en rauw.

Voor iedereen is dat uniek, maar in mijn geval viel het de positieve kant op. Voor mij stond afremmen en zelfliefde vooral centraal.

Vragen die ik niet bewust had werden voor mijn gevoel wel beantwoord en ik had met name heel erg de bevestiging van wat ik eigenlijk wil.

Na de meditatie gingen we praktisch aan de slag met het maken van een moodboard. Dit vond ik persoonlijk het leukst om te doen. Het was mega lekker om gewoon weer een keer als een soort klein kind lekker plaatjes te knippen en te plakken.

En nu, ruim een jaar later heb ik hem nog steeds op mijn kantoor hangen. Het is namelijk nog steeds relevant en het herinnert me iedere dag weer even aan waarom ik doe wat ik doe. En waarom ik daarvoor wil blijven gaan.

Ga jij een cacao sessie proberen?

Ik kan het echt iedereen aanraden. Een cacao sessie is niet gevaarlijk en super laagdrempelig om een keer te ervaren. Het is belangrijk dat je goede begeleiding krijgt of weet hoe je zelf een sessie opzet. Dan is het ook zeker mogelijk een sessie thuis uit te voeren.

Na deze ervaring had ik het gevoel weer richting te hebben. Het hielp me het verkrijgen van vernieuwde focus en mijn creativiteit had een mega boost gekregen. Iets wat ook meteen een positieve uitwerking had op mijn werk.

Voel jij je de laatste tijd wat gestrest en wordt het tijd dat je lijf en gedachtes wat meer naar elkaar gaan luisteren? Dan kan ik je het bijwonen van een cacao ceremonie zeker aanbevelen! Ga die diepere connectie met jezelf aan en ontdek welke deuren er voor jou opengaan.

Lijkt het je wat? Ga dan vooral eens naar de website van Be True You. Anne heeft ons zo enorm hartelijk en lief begeleid. Ik geloof echt dat zij daarin de belangrijkste rol had. Wij kwamen namelijk zo sceptisch en lacherig (wel open) binnen, dat het bij een ander ook verkeerd kon schieten. Anne is daarentegen juist heel kalm en ze neemt je direct mee in haar energie. En ze snapt beter dan wie dan ook dat het gek kan zijn als je het voor het eerst doet.

Boeken dus!

Danique

Danique

Hi! Mijn naam is Danique en ik ben advertising en affiliate expert. Ik heb een eigen online marketing bureau en werk daarmee voor de mooiste merken. Daarnaast ben ik sinds 2015 blogger en vond ik het hoog tijd worden voor een frisse wind in de affiliate wereld. Met mijn cursus The Affiliate Roadmap leer ik mensen fulltime inkomen te verdienen met hun blog!

Leave a Reply