Je kent het vast wel. Je bent begonnen als ondernemer en je bent er helemaal klaar voor om de wereld te veroveren. Er komt zoveel op je af, maar dan komt het magische moment dat je je eerste factuur mag sturen. Super blij stuur jij hem weg, want nu ga je officieel je eerste zuurverdiende euro’s ontvangen. 

Een incassobureau is daarbij helemaal niet nodig natuurlijk.

Althans… dat dacht je.

De klant reageert niet. Twee dagen later, nog steeds niet. Shit. Wat nu? Enigszins paniekerig, want je kunt het je nog niet veroorloven om lang op je geld te moeten wachten. Je wil niet te veel zeuren bij de klant, maar je wil toch ook écht wel je geld ontvangen

Niet dus.

De klant betaalt niet, wat nu?

Nu eerst dan maar een herinnering sturen in de hoop dat hij dan wel betaalt. Je wilt uiteindelijk een goede verstandhouding met de klant opbouwen en hem niet gelijk afschrikken.

Nu is er echter al een week verstreken en met spanning kijk je iedere dag op je rekening om te checken of het geld al is bijgeschreven. Helaas nog steeds niks, wat nu dan?

Moet je nu dan een aanmaning gaan sturen? Liever doe je dat natuurlijk niet want hoe gaat je klant hierop reageren? Straks is hij boos en wil hij in de toekomst geen zaken meer met je doen. Maar ja, hij moet toch ook de herinnering hebben gezien en waarom betaalt hij dan nog steeds niet? Mmmh, dan toch maar een aanmaning sturen met pijn in je buik.

Jeetje, weer een week voorbij en nog steeds heeft je klant niet betaald! Als zzp’er heb je waarschijnlijk geen goede juridische dekking nog, dus je kunt ook niet zomaar stappen ondernemen. Bovendien wil je dat helemaal niet, want daar ben je niet voor gaan ondernemen.

Trust me, ik weet precies hoe het is.

Vooral hoe irritant het is. En ook al heb je nog zulke fijne en leuke klanten, het gaat iedereen een keer overkomen. Op het begin ben je waarschijnlijk geneigd om het er maar bij te laten om ervan af te zijn, naar dat is geen oplossing. Zeker niet als het over honderden of misschien wel duizenden euro’s gaat.

Gelukkig zijn er oplossingen.

Incassobureau inschakelen als zzp’er

Als zzp’er heb je niet altijd heel veel mogelijkheden, maar incassobureaus wel! Debtt is daar een voorbeeld van.

Zij krijgen het alsnog voor elkaar om het bedrag te ontvangen waar je recht op hebt. Zonder gedoe, want jij bent er helemaal tussenuit. Maar let op, want er is een variant waar je goed voor moet oppassen.

Het lijkt misschien voor de hand liggend om een incassobureau te kiezen op basis van no cure no pay. Lekker veilig zou je denken, maar het tegenovergestelde is vaak waar. Het is niet altijd duidelijk hoe ze precies werken en bovendien gaat het ten koste van de kwaliteit.

Maak kennis met incassobureau Debtt

Debtt is het incassobureau dat als je die inschakelt gelijk actie voor jou onderneemt. En dat werpt zijn vruchten af, want ze hebben het hoogste slagingspercentage van Nederland wat betreft het innen van vorderingen. Ik stel ze graag aan je voor.

Debtt is een incassobureau met een geheel eigen werkwijze. De tijden zijn nu eenmaal veranderd, wat betekent dat je snel moet schakelen en meegroeien met de nieuwste technologieën, zoals bijvoorbeeld social media.

Debtt maakt daarom veelvuldig gebruik van WhatsApp om de debiteur te bereiken. Ze hebben zelfs een eigen tool ontwikkeld waardoor ze nog sneller op de hoogte zijn als een debiteur online is en hij dan gelijk gebeld kan worden.

Zodra ze een dossier binnen krijgen wordt er zelfs al binnen 2 uur actie ondernomen en kan je alles zelf 24/7 online volgen en zien wat de status is. Super handig en vooral heel transparant. Iets wat je bij veel bureaus tegenwoordig moeilijk vindt.

Wat doet Debtt precies als de herinnering wordt genegeerd?

Als je Debtt inschakelt verzorgen ze de aanmaning en ingebrekestelling voor je alvorens de factuur ter incasso wordt gesteld. Veel klanten zullen hier al wel van schrikken en alsnog tot betaling overgaan. Maar in een aantal uitzonderlijke gevallen zal het alsnog niet gebeuren.

Ook hier heeft Debtt een oplossing voor: ze hebben juristen aan boord die het dossier inhoudelijk bekijken en je persoonlijk kunnen adviseren en bijstaan mocht er in het uiterste geval geprocedeerd worden. Laten we vooropstellen dat we hopen dat het niet zo ver hoeft te komen! Maar het is toch fijn om te weten dat je op ze terug kunt vallen.

Je hoopt het niet, en als je net start als ondernemer denk je er ook niet aan. Maar het gaat je geheid een keer gebeuren dat een factuur niet betaald wordt. Extra zuur als de klant met de noorderzon naar het buitenland blijkt te zijn vertrokken.

Gelukkig ziet Debtt dit als een uitdaging. Zij gaan ook achter een debiteur aan in het buitenland. Er wordt dan ook altijd zeer uitvoerig onderzoek gedaan om alsnog met de debiteur in contact te komen en te komen tot een oplossing. Dus wil jij als ondernemer resultaat behalen dan moet je zeker even bij Debtt aankloppen.

Ervaar incassobureau Debtt zelf!

Wil je als ondernemer nou echt helemaal geen omkijken hebben naar je debiteuren omdat je al druk genoeg bent, dan kunnen zij zelfs het debiteurenbeheer voor je regelen. Denk aan herinneringen, aanmaningen en alles wat daarbij hoort. Zij voeren dat uit in jouw naam.

Op deze manier weet je zeker dat er altijd snel actie wordt ondernomen mocht dat nodig zijn en kun jij je bezig houden met je onderneming. Geen spanning en stress omdat Debtt alles van A tot Z voor je regelt. Nooit meer lang hoeven wachten op je geld, dat wil toch iedere ondernemer?

Plan een gratis kennismakingsgesprek bij ze in!

Danique

Danique

Hi! Mijn naam is Danique en ik ben advertising en affiliate expert. Ik heb een eigen online marketing bureau en werk daarmee voor de mooiste merken. Daarnaast ben ik sinds 2015 blogger en vond ik het hoog tijd worden voor een frisse wind in de affiliate wereld. Met mijn cursus The Affiliate Roadmap leer ik mensen fulltime inkomen te verdienen met hun blog!

Leave a Reply