Persoonlijke ontwikkeling staat de laatste jaren voor veel mensen op het wensenlijstje om mee aan de slag te gaan. Met de juiste mindset boeken wordt het mogelijk dat vanuit huis te doen, zonder hele grote investeringen. Door onder andere de pandemie zijn we ons veel bewuster van wat we eigenlijk willen en waar we in het leven staan. Hoe ver zijn we met onze doelen en hoe kunnen we nog meer groeien? Met deze mindset boeken kun je op een laagdrempelige manier aan de slag met jezelf.

Ik heb een lijstje gemaakt van mijn favoriete boeken, want ik ben dagelijks bezig met mijn mindset. Dat moet ook wel, want als je wil ondernemen moet je een sterke mindset hebben. Er zijn belachelijk veel boeken te lezen, dus ik heb een lijst gemaakt van de beste mindset boeken waar je direct mee aan de slag kan. Ook geïnteresseerd in online marketing? Ook daar heb ik een lijst van gemaakt!

Lijst begint onder de foto

#1 Rijke pa, arme pa

Wat de rijken hun kinderen leren over geld – dat de armen en de middenklasse niet doen. Dit boek is een van mijn favorieten. Het laat op een hele simpele en beeldende manier zien wat de kracht is van geld en hoe je ermee om moet gaan. Voor iedereen is geld hetzelfde, maar tegelijkertijd gaat iedereen er heel anders mee om. In dit boek leer je makkelijke manieren om slimmer met geld om te gaan. Rich dad, poor dad is al jarenlang het best verkochte boek op gebied van mindset en geld.

#2 Blondjes beleggen beter

Janneke Willemse is de koningin als het op beleggen aankomt. Het is haar talent om op een nuchtere en veilige manier te beleggen. Ze kan het heel goed uitleggen en neemt je helemaal mee in het verhaal. Waar ik eerst dacht dat beleggen puur gokken was, weet ik nu precies hoe het werkt en kan ik op een stabiele manier mijn vermogen blijven vergroten. Ze heeft het zelf op de moeilijke manier geleerd, en juist daarom kan ze het zelf op een hele makkelijke manier uitleggen.

#3 De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

De wereld gaat steeds sneller lijkt wel. We hebben geen tijd om stil te staan en dat zorgt ervoor dat het aantal burn-outs in rap tempo oploopt. Dit boek leert je weer even een stap terug te doen en het grotere geheel te zien. Heel verhelderend en vooral heel belangrijk om jezelf niet voorbij te lopen!

#4 Zo word je een Gamechanger

Wouter Kleinsman is van een man met een normaal en gemiddeld leven veranderd in een ware gamechanger. Hij leert je hoe je alles uit jezelf haalt en voor het hoogste potentieel gaat op een efficiënte manier. Wil jij vooral leren grote stappen te maken in zelfontwikkeling en het grotere geheel leren zien? Dan is dit boek precies wat je zoekt.

#5 Master your mindset

Wist jij dat je mindset voor 80% je succes bepaalt? Naast een goede skillset natuurlijk, maar dat spreekt voor zich. In Master your mindset laat Michael Pilarczyk zien wat de kracht van je mindset is en hoe je die kunt inzetten voor je eigen geluk en succes. Een buitengewoon inspirerend boek van een man die deze kunst als geen ander beheerst.

#6 Burn after writing

Mindset boeken zijn er genoeg, maar dit boek is totaal anders. En het valt meteen met de deur in huis. ‘Als je niet van plan bent dit boek eerlijk in te vullen, hoef je ook niet verder te gaan.’ Uhh, oke. Het is onverwacht en recht voor zijn raap. Ik hou ervan. Het is de enige manier om echt wat te bereiken en wat gedaan te krijgen bij jezelf. Zolang je niet eerlijk bent tegen jezelf, hou je jezelf simpelweg voor de gek en hou je persoonlijke groei tegen. In dit boek leer je hoe je daarmee om moet gaan, maar dan wel op laagdrempelige manier.

#7 Think and grow rich

Een van de meest gekochte boeken ieder jaar. Het blijft razend populair. Dit boek neemt je mee in de kracht van de mindset en laat zien hoe anderen daardoor een miljoenen imperium hebben opgebouwd. Enorm inspirerend en een echte eyeopener als het gaat om groot denken en vooral dúrven denken.

#8 De Wim Hof methode

Koud, kouder, koudst! Van alle mindset boeken die er zijn, is dit de meest onderscheidende. Wim Hof (Iceman) leert ons hoe een ademtechniek alles kan veranderen. Ons immuunsysteem kan veel meer hebben dan we denken en een groot verschil maken in je dagelijks leven. Hij biedt allerlei cursussen en masterclasses om de edele kunst van de kou te leren en maximaal in te zetten!

#9 Patronen doorbreken

Het moeilijkste wat er is: iets afleren. Gewoontes bepalen voor een groot deel hoe jij door het leven gaat. Tijd om daar verandering in te brengen. Lees mindset boeken als Patronen doorbreken en het gaat je lukken!

#10 De edele kunst van not giving a fuck

Hoe lekker zou het zijn als je nergens iets om gaf? Chill. Geen zorgen, geen stress, gewoon je eigen ding doen. Maar hoe kom je op het punt dat je je niets meer aantrekt van wat anderen zeggen? Dat ga je leren.

#11 Nice girls don’t get the corner office

Dit boek is niet echt een verhaal, maar een verzamelboek. Een boek vol anekdotes en korte en langere persoonlijke verhalen van vrouwen. Vrouwen die benadeeld zijn op hun werk en op een idiote manier voor zichzelf moesten opkomen. Plots ontslagen worden nadat je zei dat je zwanger was? Kan gewoon, en nog steeds. De lessen die daaruit zijn getrokken worden in dit boek gedeeld. Soms shocking om te lezen, maar vooral heel leerzaam.

#12 Ongetemd leven

Hoe kun je als vrouw het sterkst en best in je leven staan? In dit boek krijgen we te zien hoe we als vrouw meer uit het leven kunnen halen en niet beperkt hoeven te worden door de standaard rolverdeling!

#13 Thinking, fast and slow

Hoe maak jij besluiten? Doe je die op de lange termijn, korte termijn? Doe je ze impulsief, of ben je iemand die aan iedereen een mening vraagt? Leer de kracht van besluitvorming en wat het voor jou en je business kan doen!

#14 Koop je rijk

Beleggen in vastgoed alleen voor de rijken? Nope! Leer je vermogen te laten groeien door de beste investeringen in vastgoed. Stap voor stap word je meegenomen in de mogelijkheden om het zelf nog veel beter te gaan doen. Toch een fijn idee om je pensioen op die manier al veilig te stellen.

#15 Focus

Het lijkt zo simpel, maar het valt tegen. Hoe lang kun jij zonder telefoon? Hoe vaak kijk je erop zonder dat je weet waar je eigenlijk naar keek? Het is schrikbarend hoeveel tijd er weg wordt gegooid aan schermen. Zoveel doelen worden niet behaald, omdat er simpelweg geen focus is. Mark Tigchelaar is het brein achter dit boek en onder andere spreker. Zijn slogan: dicht de 4 concentratielekken en krijg meer gedaan in een wereld vol afleiding.

#16 Miljonair met een gewone baan

Onmogelijk? Nee hoor, gewoon tactisch. Lees het verhaal van de miljonair die zijn gewone baan hield en aan niemand liet zien wat voor imperium hij aan het bouwen was. Hou je van mindset boeken met een realistische achtergrond? Dan is dit jouw match.

#17 Houden van dingen die niet perfect zijn

Gevalletje OCD? We hebben er allemaal wel een vorm van. De een erger dan de ander, maar we zouden er allemaal beter van worden als we geregeld mindset boeken zouden lezen die ons laten zien hoe we dingen los moeten laten. Geen stress, geen druk, gewoon loslaten.

#18 Mindgym, sportschool voor je geest

Je hersenen zijn net spieren. Je kunt ze trainen. In Mindgym word je meegenomen in de mogelijkheden om je hersenen sterker te maken. Door allerlei praktische oefeningen kom je los van je telefoon en ga je vooral aan de slag met weerbaarheid. Je wordt creatief en kan steeds meer hebben. Van alle mindset boeken is dit boek het meest praktisch ingesteld met fijne oefeningen!

#19 Miracle morning

6 gewoontes om je leven succesvoller te maken. Het lijkt heel simpel, maar het heeft meer effect dan je denkt. Een goede ochtendroutine bepaalt hoe je dag gaat lopen. Stap je vaak met het verkeerde been uit bed, voel je je gedurende de dag moe of snel geprikkeld? Leer de kunst van een gezonde ochtend en een frisse start voor meer productiviteit en vooral positiviteit!

#20 Ja maar… Omdenken

Kijk-denk-creëer. Omdenken is heel moeilijk, maar ontzettend verademend als je het kan. In dit boekje leer je de kunst van het omdenken door je creativiteit en fantasie te gebruiken. Als je er namelijk een gewoonte van maakt om positief te denken, dan gaat het ook vanzelf op die manier voor je werken.

Danique

Danique

Hi! Mijn naam is Danique en ik ben advertising en affiliate expert. Ik heb een eigen online marketing bureau en werk daarmee voor de mooiste merken. Daarnaast ben ik sinds 2015 blogger en vond ik het hoog tijd worden voor een frisse wind in de affiliate wereld. Met mijn cursus The Affiliate Roadmap leer ik mensen fulltime inkomen te verdienen met hun blog!

Leave a Reply