Geld is veel belangrijker dan we denken. Niet alleen zorgt het ervoor dat je een dak boven je hoofd hebt en je genoeg te eten en drinken hebt, het zorgt ook voor je toekomst. Vandaag laat ik je zien hoe ik de Money Planner PorteRenee gebruik om inzicht te krijgen in de financiën en hoe ik een spaarplan opzet.

Money Planner PorteRenee voor zakelijk én privé

Of je nu een ondernemer bent of niet, je moet je geldzaken op orde hebben. Je moet weten wat er maandelijks inkomt én wat eruit gaat. Alleen op die manier kun je een goed spaarplan maken en zorgen dat je vermogen blijft groeien.

De Money Planner van PorteRenee heeft nog een aantal extra leuke features. Zo heb je achterin de mogelijkheid om het afbetalen van leningen bij te houden. Ideaal voor een studieschuld, maar je kunt ook het afbetalen van de hypotheek bijhouden. Én, je kunt je spaarrekening in de vorm van een thermometer bijhouden. Gek genoeg vind ik dat nog het leukste onderdeel.

Het mooie van deze planner is dat je hem zowel kunt gebruiker als je ondernemer bent, als wanneer je werknemer bent. Door de vele ruimte om te schrijven kun je makkelijk genoeg schrijven en dus je (verschillende) inkomstenbronnen allemaal bij inzichtelijk krijgen.

Sterker nog, als je geen ondernemer bent heb je waarschijnlijk veel ruimte die je niet per se gaat gebruiken.

Zo gebruik je de Money Planner van PorteRenee

De Money Planner begin je iedere maand met een prognose. Wat verwacht je aan inkomsten en wat aan uitgaven? Stel je zegt dat je verwacht 3.000 te verdienen en zo’n 1.800 aan vaste lasten te hebben. Dan heb je nog een extra ruimte over voor geplande uitgaven. Dat zijn alle overige kosten voor leuke dingen als shoppen en etentjes.

Vervolgens zet je deze onder elkaar en dan weet je wat je aan het eind van de maand over zou moeten houden.

En dan begint de maand. Door de weken heen vul je de Money Planner PorteRenee af en toe aan en zie je waar je geld daadwerkelijk naartoe gaat. Begroot je voor jezelf 500 euro voor leuke dingen? Dan ga je daar ineens heel bewust mee om. Want als je aan het begin van de maand al bepaalt wat je die maand kunt sparen, dan voelt het ineens heel vervelend om dat niet te halen. Bij mij zijn impulsieve aankopen enorm gedaald hierdoor!

Krijg grip op je financiën met de Money Planner PorteRenee

Gelukkig is het niet alleen een veredeld kasboekje. Iedere maand krijg je talloze tips over sparen, aflossen, beleggen en meer. Tips om rijk te worden die je niet zomaar overal vindt. Wist je bijvoorbeeld dat je allerlei kleine geheugensteuntjes kunt maken om bewust met je geld om te gaan? Bijvoorbeeld door jezelf te belonen wanneer je je spaarrekening vult.

Gewoon sparen is niet leuk. Maar als je weet dat je érgens voor spaart wordt het veel leuker. Bijvoorbeeld een wereldreis, een nieuw huis, een andere auto (hier moet je in mijn ogen nooit te veel aan uitgeven), een verbouwing of wie weet heb je nog veel wildere dromen. In je Money Planner PorteRenee wordt het allemaal uitgelegd.

Door jezelf continue te herinneren aan waar je het voor doet, blijft het sparen motiverend en leuk. Je gaat zelfs manieren zoeken om nog meer over te houden. Zodra je een doel stelt wil je die namelijk niets liever dan grandioos halen!

Lay out van de Money Planner van PorteRenee

Hoewel ik groot fan ben van mooie boekjes, heeft de Money Planner PorteRenee wel een paar nadelen in mijn ogen. Door de hardcover is hij aan de ene kant mooi stevig en blijft hij mooi, maar aan de andere kant blijft hij niet open liggen en is het ook niet altijd even makkelijk schrijven. Voor mij zou het daarom fijner zijn als hij lichter en flexibeler was (zoals de Structuurjunkie planner).

Dat doet overigens niets af aan de binnenkant. Het is prachtig en rijkelijk vormgegeven en heel mooi overzichtelijk. De verschillende spaarmogelijkheden aan het eind maken het helemaal af. Daar kun je lekker los met je kleurtjes.

Zelf zou ik liever een versie willen die wat meer Bullet Journal achtig is, maar voor een eerste versie valt het totaal niet tegen. Het gaat om de inhoud en die krijgt van mij een 10. Ik heb nu al maandelijks meer gespaard dan begroot, gewoon omdat ik er nu zo bewust mee bezig ben. Daarnaast word je ook gedwongen om over een meerjarenplan na te denken.

Hoeveel wil je gespaard hebben over meerdere jaren en waar doe je het eigenlijk voor? Ik ben groot fan en raad de Money Planner PorteRenee iedereen (ondernemer of niet) aan!

Danique

Danique

Hi! Mijn naam is Danique en ik ben advertising en affiliate expert. Ik heb een eigen online marketing bureau en werk daarmee voor de mooiste merken. Daarnaast ben ik sinds 2015 blogger en vond ik het hoog tijd worden voor een frisse wind in de affiliate wereld. Met mijn cursus The Affiliate Roadmap leer ik mensen fulltime inkomen te verdienen met hun blog!

Leave a Reply