Vakanties, wie houdt er niet van? Ik steek het niet onder stoelen of banken dat ik graag op nieuwe avonturen ga. Cultuur snuiven, uit de werkdruk en tot rust komen in de mooiste natuur die onze planeet te bieden heeft. De laatste tijd ben ik gaan nadenken over een andere vorm van vakantie, namelijk in een stacaravan of chalet. Beter gezegd, het hebben van een eigen stacaravan of chalet.

Onlangs kwam het al eens op mijn pad omdat het interessant is om in te investeren (en daarna te verhuren), maar vandaag gaan we het hebben over de voordelen wanneer je het gebruikt waarvoor het bedoeld is: vakantie.

In deze blog neem ik je mee welke voordelen het heeft om een eigen stacaravan of chalet te hebben. Er hangt rondom stacaravans en chalets nog een oubollig stigma. Veel mensen die ik erover spreek denken nog dat dit iets is voor oudere mensen en niet zozeer voor jonge mensen en gezinnen. Des te meer reden om hier een nieuw imago omheen te bouwen, want een stacaravan of chalet in eigendom heeft flink wat te bieden.

Vrijheid om te gaan waar je wil

Laten we beginnen met het gevoel van vrijheid. Wanneer je een stacaravan of chalet in eigendom hebt, dan kun je gaan en staan wanneer je wil. Is het spontaan mooi weer komend weekend en heb je niks op de planning staan? Dan beschik je over alle vrijheid om naar je eigen vakantieplekje te rijden. Het werkt ook andersom natuurlijk.

Had je gepland om een weekje naar je eigen stacaravan of chalet te gaan, maar is er plots iets tussen gekomen? Dan heb je alle vrijheid om lekker thuis te blijven en geen gedoe met annuleringen of reserveringen waar je geen geld meer voor terugkrijgt.

Extra (passief) inkomen genereren met je chalet

Het hebben van een eigen stacaravan of chalet biedt naast een heerlijke vakantie ook de mogelijkheid om extra inkomsten te genereren. Dubbel zoveel ontspanning dus. Het is een goedkopere vorm van een vakantiehuisje, wat je bijvoorbeeld in de vakantieperiodes of bepaalde gekozen weekenden kan verhuren. Je kunt hierbij denken aan een tussenpersoon, de camping waar je de stacaravan plaatst of via Airbnb. Er zijn hier genoeg mogelijkheden voor tegenwoordig. Je hoeft dus niet eerst de staatsloterij te winnen om te kunnen genieten van deze vorm van extra inkomsten. En tja, daar zeggen we geen nee tegen natuurlijk.

Comfort en je eigen plekje

Gezien het Nederlandse weer nogal wisselvallig kan zijn, is een stacaravan of een chalet een betere uitkomst dan met je tent op de camping staan. Het biedt net dat extra beetje comfort. Zo heb je in je stacaravan of chalet je eigen sanitair.

Voor mij een belangrijke behoefte, want ik ga echt niet met mijn wc-rolletje en toilettas midden in de nacht op pad om vervolgens angstig met mijn achterste boven een bacteriefestival te hangen. Ook lig je gewoon in een bed met matras en niet op een opblaasluchtbed, wat je nachtrust tijdens een vakantie of weekendje weg ook wel ten goede komt. Het is eigenlijk gewoon je tweede huis, want je kunt al je spullen en eventueel kleren hier laten liggen die je een volgende keer weer gebruikt.

Workation voor de perfecte balans

Alleen maar op kantoor werken; daar wordt niemand heel gelukkig van denk ik. Flexibel werken en af en toe op een andere plek zitten is alleen maar goed voor je creativiteit! Ik zit zelf graag bij een strandtentje als ik veel moet doen. Of als ik moet schrijven – en dus geen internet nodig heb – ga ik liever lekker de natuur in en plant mezelf ergens tussen de bomen.

Maar er is dus een betere optie. Een stacaravan of een chalet biedt ook de mogelijkheid om lekker vanuit huis te werken op een vakantielocatie. Workation is een vervoeging van het woord ‘’work’’ en ‘’vacation’’. Op deze manier kun je op een vakantielocatie, in je stacaravan of chalet, vanuit huis werken. Je kunt langer blijven, zonder dat je vakantiedagen hoeft in te leveren. Mocht je dus geen ondernemer zijn en toch zoeken naar het gevoel van een nomad; dit is je call.

Het kost je ook geen extra geld, omdat het je eigen verblijf is. Zo kan een workation helpen om tot nieuwe creatieve inzichten en inspiratie te komen, omdat je uit je vertrouwde bubbel komt. Je bent er toch even uit, wat zorgt voor minder stress. Bovendien is het allang bewezen dat af en toe werken op een andere locatie ten goede komt van de productiviteit.

Angstig voor spinnennesten en vieze taferelen? Don’t be. Tegenwoordig heb je ze echt in de mooiste stijlen. Stacaravans en chalets zijn er tegenwoordig in alle kleuren, geuren en maten. Hierdoor hoef je elkaar ook niet voor de voeten te lopen bij een wat groter gezin.

Dus of je nu alleen, met z’n tweeën of met een heel gezin bent, het past allemaal. Ben jij toe aan het hebben van een tweede huis of een vakantiewoning, zonder hier de volle mep voor te betalen? Kies dan voor het kopen van een stacaravan of een chalet en geniet van de vrijheid, het comfort en het eventuele extra inkomen wat het je kan opleveren!

Danique

Danique

Hi! Mijn naam is Danique en ik ben advertising en affiliate expert. Ik heb een eigen online marketing bureau en werk daarmee voor de mooiste merken. Daarnaast ben ik sinds 2015 blogger en vond ik het hoog tijd worden voor een frisse wind in de affiliate wereld. Met mijn cursus The Affiliate Roadmap leer ik mensen fulltime inkomen te verdienen met hun blog!

Leave a Reply