Iedere ondernemer heeft dit boek wel in de kast staan. Rich dad poor dad (rijke pa arme pa in het Nederlands) is immens populair. Vandaag ga ik jullie mijn recensie hierover geven.

Wil je hem in het Nederlands lezen? Dan kun je hem hieronder meteen bestellen. Hij is dan wel duurder, maar het is belangrijk dat je het boek volledig begrijpt en wel alles meekrijgt!

Het taboe rondom geld wordt verbroken in Rich dad poor dad

Geld is al jaren een taboe. Ik persoonlijk begrijp dat echt niet. Als er iets is wat ons allemaal beweegt, dan is het wel geld. We moeten het allemaal verdienen en het is voor iedereen belangrijk in het leven.

Toch wordt er niet makkelijk over gesproken. We durven niet te zeggen wat we verdienen, creëren concurrentie met collega’s en zo gaat het nog wel even verder.

Daarom ben ik zelf ook zo blij met Rich dad poor dad. Hier wordt o.a. zo duidelijk in uitgelegd wat geld nou eigenlijk is en waarom het zo gevoelig ligt, terwijl dat helemaal niet hoeft te zijn. Het zou het juist voor iedereen makkelijker maken als we er meer open over zijn.

Door namelijk je cijfers te begrijpen, weet je wat er speelt en hoe je het voor je kunt laten werken.

Liever in het Engels lezen? Dan is deze voor jou.

Rich dad poor dad leert je de moneymindset

Over geld praten en ermee bezig zijn zorgt ervoor dat je een moneymindset krijgt. Wil dat zeggen dat je altijd maar met geld bezig moet zijn? Zeker niet. Het gaat er alleen om dat je ánders gaat denken over geld.

Besef de kracht van beleggen, de verspilling van geld aan verkeerd eten, slechte gewoontes en nog veel meer.

Geld maakt niet gelukkig, maar vrijheid wel. En daar heb je toch echt geld voor nodig. Mensen die dus altijd maar zeggen dat geld niet gelukkig maakt? Die begrijpen de kracht van een moneymindset niet en zullen dat ook nooit ervaren.

Beeld je eens in als je nooit meer stress hoeft te hebben over de rekeningen? Dat je op vakantie kunt gaan zonder te kijken naar wat je wel en niet kunt betalen? Je hoeft niet te leven als een ster met allerlei luxe auto’s voor de deur, maar ervaar simpelweg een stressloos leven.

In dit boek maakt de auteur Robert Kiyosaki de vergelijking tussen zijn twee ‘vaders’. Hij weet de vinger direct op de zere plek te leggen en kan op een hele simpele manier uitleggen hoe geld werkt.

Of je nou uit de schulden wil komen of gewoon meer wilt halen uit je huidige vermogen, Rich dad poor dad is precies wat je nodig hebt en je moet het gewoon gelezen hebben.

Lezen over geldzaken bij Porterenee

Er zijn gelukkig ook in Nederland allerlei experts op het gebied van geld. PorteRenee is daar een heel goed voorbeeld van. Zij laat zien hoe je slim met geld om kunt gaan en hoe ook jij naar een ton op de spaarrekening kunt gaan.

Door slim te bezuinigen en juist ook te investeren ga jij op dat punt komen. Als je daarnaast ook nog de Structuurjunkie planner gebruikt dan kan het niet anders dan dat jouw leven een georganiseerd feest gaat worden!

Danique

Danique

Hi! Mijn naam is Danique en ik ben advertising en affiliate expert. Ik heb een eigen online marketing bureau en werk daarmee voor de mooiste merken. Daarnaast ben ik sinds 2015 blogger en vond ik het hoog tijd worden voor een frisse wind in de affiliate wereld. Met mijn cursus The Affiliate Roadmap leer ik mensen fulltime inkomen te verdienen met hun blog!

Leave a Reply