Wanneer je start met iets nieuws (zoals affiliate marketing), dan ga je een hoop tegenslagen krijgen. Dat zeg ik niet om je te demotiveren, maar omdat je vol moet blijven houden. De grootste affiliates die je voor zijn gegaan wisten dat en hebben (soms tientallen jaren later) een enorm imperium op weten te bouwen.

In dit artikel neem ik je mee in welke dat zijn en wat je ervan kunt leren. Tegenwoordig komen er dagelijks nieuwe websites bij, dus het zou kunnen dat ik er een aantal heb gemist. Laat het me in dat geval weten in de comments!

1. Kortingscode.nl

Nederlanders zijn gek op korting. Dat is geen geheim. Met deze websites wordt er voldaan aan de behoefte om alle acties en kortingen op één plek te verzamelen. Kortingscode.nl is niet de enige, want er zijn natuurlijk veel meer websites die dat op deze manier doen. Denk aan acties.nl en spydeals.nl. Hoewel het aantal bezoekers wellicht lager ligt dan bij de komende websites, hebben zij wel een enorm hoog conversiepercentage. Iedereen

Geschatte maandelijkse organische bezoekers: 250.000

2. Startpagina.nl

Als we het hebben over de grootste directory site, dan spant startpagina.nl absoluut de kroon. Interessant aan deze formule is dat ze de enige zijn die niet afhankelijk zijn van Google. Iets wat maar weinig affiliates kunnen zeggen. Met name oudere mensen gebruikten vaak deze website als startpagina, waardoor er ontzettend veel terugkerend bezoek is. Tegenwoordig hebben ze het wel wat zwaarder, want de nieuwe generaties maken toch liever gebruik van Google.

Geschatte maandelijkse organische bezoekers: 1.500.000

3. Beslist.nl

De allergrootste vergelijker die er is: beslist.nl. Deze website heeft een immens grote achterban die veelvuldig de website bezoekt. Het resultaat? Cookies die gemiddeld 30 dagen blijven hangen stapelen zich op en zorgen voor een enorme stroom aan affiliate inkomsten. Het was wel een lange route, want deze resultaten behaal je alleen maar door een groot marketingteam te hebben dat dagelijks werkt aan het creëren van content en het versterken van de SEO.

Geschatte maandelijkse organische bezoekers: 10.200.000

4. Qassa.nl

Een van de grootste cashback websites is qassa.nl. Wel moet ik erbij zeggen dat ze de afgelopen jaren minder groot zijn geworden door negatief in het nieuws te komen. Zo moet je bij het aanmaken van een account allerlei gegevens achterlaten en die zouden een aantal keer op straat terecht zijn gekomen. Organisch halen ze dan ook niet heel veel binnen, maar ze hebben wel een hele hoge autoriteit vanwege de backlinks.

Geschatte maandelijkse organische bezoekers: 6.500

5. Lootjestrekken.nl

Als we kijken naar de grootste affiliate website op seizoensbasis, dan doet lootjestrekken.nl het enorm goed. Jaarlijks hebben ze een enorme piek en terugkerende bezoekers. Dat begint al door weken van tevoren de mensen warm te maken en te inspireren met het aanschaffen voor cadeaus. Super slim, want al die linkjes zorgen uiteindelijk weer voor aankopen in een later stadium. Zeker bij websites als Bol.com die een 60-dagen cookie hebben.

Geschatte maandelijkse organische bezoekers: 100.000

Danique

Danique

Hi! Mijn naam is Danique en ik ben advertising en affiliate expert. Ik heb een eigen online marketing bureau en werk daarmee voor de mooiste merken. Daarnaast ben ik sinds 2015 blogger en vond ik het hoog tijd worden voor een frisse wind in de affiliate wereld. Met mijn cursus The Affiliate Roadmap leer ik mensen fulltime inkomen te verdienen met hun blog!

Leave a Reply