Online geld verdienen wordt steeds populairder. Zeker onder de jongeren hoor je steeds meer geluiden over onvrede op school en daar had je je vroeger wellicht bij neer te leggen, maar tegenwoordig biedt het internet belachelijk veel mogelijkheden. Affiliate marketing is er daar één van.

Affi-wattes? Jup; affiliate marketing. Als affiliate ben jij eigenlijk een tussenverkoper. Jij zorgt ervoor dat mensen via jouw website een dienst of product afnemen bij een andere partij. Lukt dat? Dan krijg jij daar commissie over.

Starten als affiliate marketeer

Dat klinkt misschien een beetje vaag, maar het is eigenlijk heel simpel. Je hebt bij affiliate marketing drie partijen. De bezoeker, jij, en het bedrijf waarvoor je verkoopt.

Wanneer je goed bent met online marketing en weet hoe je een goede website moet bouwen, kun je aan de slag als affiliate marketeer. Geen zorgen, alles is te leren. Dus ook al kom je net kijken; affiliate marketing is voor iedereen met een laptop of computer interessant!

Zodra de website staat is het tijd om te gaan schrijven. Door waardevolle content te maken waar de bezoeker ook écht iets aan heeft, ga je bezoekers trekken. Jouw website wordt namelijk gerankt in Google en zo krijg je gratis bezoekers op jouw website!

Het aantrekken van bezoekers is de basis, want zonder bezoekers, geen klanten. Maar hoe trek je die dan precies aan? Dat doe je door SEO goed in te zetten.

SEO staat voor Search Engine Optimization. Dat wil zeggen dat je je website gaat optimaliseren voor Google. Over SEO zelf kan ik nog 10 A4’tjes wijden, dus dat ga ik in dit artikel niet doen.

Maar weet dat als je gaat starten als affiliate marketeer, je op verschillende manieren verkeer naar je website kunt trekken. De basis bestaat altijd uit SEO, maar je kunt dus ook al van start met alleen een social media page.

Bezoekers omzetten tot klanten

Nu is het tijd om door waardevolle content de bezoekers om te toveren tot klanten. Zorg jij er namelijk voor dat iemand aan het eind van de rit naar de website van de aanbieder van het product of de dienst gaat? Dan verdien je ofwel commissie over de klik, of over de aankoop.

Dat gaat per aankoop soms maar over een paar euro, maar het kan ook al snel honderden euro’s per aankoop opleveren. En dat is het punt waarop het echt interessant wordt.

Maar hoe ga je die bezoekers vervolgens omtoveren tot klanten?

Dat doe je door middel van copywriting. Het grote verschil tussen een tekstschrijver en een copywriter is namelijk dat een copywriter overtuigend kan schrijven. Dat wil zeggen dat je niet gewoon een informatief artikel maakt, maar een artikel waarmee je iemand overtuigt tot een bepaalde actie.

Dat kan het inschrijven op een maillijst zijn, maar ook het doen van een aankoop.

Passief inkomen opbouwen met affiliate marketing

Het mooie van affiliate marketing is dat je het kan uitbreiden tot een passief inkomen. Wanneer je namelijk maar één keer tijd investeert in een goed artikel, kun je daar jarenlang van blijven profiteren.

Zodra je vervolgens meteen doorgaat met het maken van nieuwe artikelen, kun je gaan stapelen met jouw inkomsten. Voor je het weet verdien je duizenden euro’s per maand, als je maar volhoudt!

Hoe je goed opschaalt en opbouwt, dat leer ik je allemaal in The Affiliate Roadmap. De route van A tot Z voor een succesvolle affiliate website.

Inmiddels heb ik al tientallen mensen mogen helpen naar een passief inkomen en het verveelt nooit om de lieve berichtjes te krijgen. Mensen die nooit hadden gedacht ooit iets met een website gaan doen. Mensen die nog nooit een blog hadden geschreven.

En nu verdienen ze gewoon honderden tot duizenden euro’s per maand.

Werken in het buitenland als affiliate marketeer

Je kunt als affiliate marketeer makkelijk in het buitenland werken. Wanneer je eenmaal een vast inkomen hebt opgebouwd, kun je dat alleen maar verder gaan opbouwen.

Het enige wat je nodig hebt is je laptop. Dat is het mooie. Je hebt alleen maar internet nodig en je kunt al starten. Sterker nog, je zou zelfs zonder website aan affiliate marketing kunnen doen. Bijvoorbeeld door je social media kanalen in te zetten.

Steeds meer mensen zien de kracht in van het online geld verdienen en zien de mogelijkheden om met dit verdienmodel de wereld rond te reizen. Zonder geld te verliezen.

Aanbieders in affiliate marketing

Tijd voor actie. Waar vind je de bedrijven die je kan gaan promoten en hoe gaat dat dan in zijn werk? Allereerst moet jij je aanmelden als affiliate. Je moet daarvoor wel ondernemer zijn, dus een inschrijving bij de KvK is daarbij wel nodig.

Er zijn allerlei platformen waar je je kunt aanmelden als affiliate, maar de meest populaire zijn:

 • PayPro
 • Daisycon
 • TradeDoubler
 • Bol.com
 • Coolblue

Dit zijn platformen waar je je kan aanmelden als affiliate. Wanneer jouw account is goedgekeurd kun je gaan kiezen tussen de verschillende aanbieders. Uiteraard zijn er nog veel meer, maar je moet klein beginnen.

Als affiliate (publisher) gaan promoten

Affiliate marketeers worden ook wel publishers genoemd. Zij gaan er namelijk voor zorgen dat een bedrijf extra conversies krijgt. Dat promoten en verkopen kan op verschillende manieren. Namelijk:

 • Op een eigen (informatieve) website;
 • Via een forum, waar links en advertenties worden geplaatst;
 • Met een blogsite over een bepaalde niche;
 • Via een webshop die wordt beheerd (niet te verwarren met dropshippen);
 • Via e-mailmarketing;
 • Zelf adverteren met campagnes via Google of social media;
 • Door sociale media om producten en diensten te adverteren.

Verdienmodellen met affiliate marketing

Een conversie (voltooiing) kan op verschillende manieren worden gemeten. Een conversie is niets meer dan een gewenste voltooide actie. Denk bijvoorbeeld aan een aankoop, een inschrijving op een nieuwsbrief, een lead, een ingevuld contactformulier, etc. Iedere aanbieder mag zelf bepalen op welk moment hij zijn of haar affiliates betaalt.

De meest gekozen variant blijft echter een Pay per Sale (PPS). Hiermee kun je als affiliate duidelijk aansturen op een verkoop. Het is echter wel een goed idee om ook andere soorten betalingen te promoten op jouw website. Zo vergroot je jouw kans op een conversie en verdien je op meerdere manieren commissie.

In 10 stappen beginnen met affiliate marketing

Goed nieuws: iedereen kan VANDAAG nog beginnen met het verdienen van geld via affiliate marketing. Zelfs als je geen ervaring of kennis hebt kun je al starten. Wil jij vanuit huis geld gaan verdienen? Een passief inkomen opbouwen en geen zorgen meer hebben over een baas of andere verplichtingen? Meld je dan vandaag nog aan en neem die actie!

Start met Affiliate Marketing

Danique

Danique

Hi! Mijn naam is Danique en ik ben advertising en affiliate expert. Ik heb een eigen online marketing bureau en werk daarmee voor de mooiste merken. Daarnaast ben ik sinds 2015 blogger en vond ik het hoog tijd worden voor een frisse wind in de affiliate wereld. Met mijn cursus The Affiliate Roadmap leer ik mensen fulltime inkomen te verdienen met hun blog!

Leave a Reply