Affiliate marketing zonder website en zonder verder technisch gedoe. Klinkt wel aantrekkelijk he? Als je zelf niets hebt met websites bouwen en ook niet de ambitie (of de middelen) hebt om het uit te besteden of zelf te leren, dan kan het nog wel eens tegenvallen.

Want overal om je heen lees je vooral hoe je moet gaan bloggen.

Hoe je moet werken aan lange en waardevolle artikelen. Hoe je ervoor zorgt dat de SEO goed staat en je ook daadwerkelijk verkeer krijgt.

En begrijp me niet verkeerd, dat is wat mij betreft ook de fijnste manier. Want je bouwt een eigen community op en iets wat echt van jou is.

Maar toch is er een andere manier.

Je kunt namelijk heel goed affiliate marketing zonder website inzetten. Hoe? Pinterest. Ik ga je in dit artikel meenemen hoe je dat het best kunt doen!

Affiliate marketing zonder KvK

Geen zorgen, je hoeft niet meteen een onderneming te openen bij de KvK. Hopelijk natuurlijk wel, want dat zou betekenen dat je omzet genereert, maar je kunt heel laagdrempelig starten.

Je kunt ook gewoon starten, zonder meteen aan van alles vast te zitten. Dus geen excuus meer! Er zijn echter wel affiliate platformen waar je je aan moet melden met je bedrijfsgegevens. Maar een aantal (als linkpizza) vereisen dat je niet.

Het kan dus zijn dat je op het begin iets beperkter bent in je opties, maar goed. Dat biedt je wel de mogelijkheid om vast lekker te beginnen.

Affiliate marketing beginnen zonder website

Het liefst knutsel ik de hele dag aan websites. Ik vind het dus echt heerlijk om websites mooi op te maken en te designen.

Beetje valsspelen natuurlijk, want vanuit V1 hebben we een team van vormgevers zitten dat me dagelijks inspireert en helpt met het ontwerpen van alle websites.

Maar je hebt niet een bureau nodig om dit op te zetten hoor, want affiliate marketing zonder website is net zo goed mogelijk. Als je wil beginnen zonder website moet je je wel realiseren dat je minder keuze hebt.

Op zich niet erg, maar Bol.com vindt het bijvoorbeeld belangrijk om een website te zien met enige trackrecord. Je moet bijvoorbeeld minimaal 10 artikelen online hebben staan.

Zie affiliate marketing zonder website dus als een mogelijkheid om te starten, maar gebruik het ook als opstapje om kennis te maken met een website. Als je dat eenmaal onder de knie krijgt, wordt het namelijk nog veel leuker!

Pinterest gebruiken als affiliate marketeer zonder website

Pinterest is in mijn ogen nogal een ondergewaardeerd platform. Ik ben er zelf vooral fan van omdat ik het veel gebruik voor inspiratie, maar het zal je verbazen hoeveel mensen hier daadwerkelijk een aankoop doen.

Het is de eerste kennismaking in een funnel en de ideale plek voor gebruikers om kennis te maken met nieuwe merken.

Ga voor jezelf maar na: hoe vaak heb je daar zitten scrollen voor inspiratie en heb je nieuwe merken leren kennen? Vaker dan je denkt!

Als affiliate kun je hier heel goed gebruik van maken op allerlei manieren. De volgende dingen zijn belangrijk om te kunnen starten:

  1. Maak een zakelijk account aan
  2. Maak je profiel compleet en aantrekkelijk voor je doelgroep
  3. Verwerk zoekwoorden in je biografie
  4. Maak maximaal 10 borden aan en vul deze dagelijks met interessante content
  5. Meld je aan bij Linkpizza als influencer
  6. Sluit je aan bij een aantal programma’s als affiliate
  7. Plaats dagelijks/wekelijks aantrekkelijke pins
  8. Experimenteer met verschillende uitingen
  9. Wees actief op groepsborden en deel je pins
  10. Reageer op andere accounts voor engagement

En dan: zie je aantal weergaven iedere maand groeien! Belangrijk om te weten: het gaat niet om het aantal volgers op Pinterest. Hoewel het wel bijdraagt aan je expertstatus, is het niet nodig om op die manier affiliate inkomsten te genereren.

Geld verdienen via pinterest
Affiliate marketing zonder website leren?

Affiliate marketing via social media

Je zou denken dat affiliate marketing zonder website steeds moeilijker wordt, maar juist door de komst van alle social media kanalen is het steeds makkelijker. Je kunt denken aan Pinterest, maar ook via TikTok en Instagram wordt er veelvuldig verdiend aan affiliate marketing.

Terecht natuurlijk, want ook ik ben groot fan van dit verdienmodel. Hoewel ik zelf Pinterest met name inzet voor het trekken van verkeer naar mijn website, zet ik ook directe affiliate pins in.

Dat doe ik op accounts die ook echt zijn toegespitst op de niche waar ik in zit. Zo heb ik een account dat volledig gaat over crea bea dingen. Zo houd ik het relevant voor de volgers en voor Pinterest is duidelijk welke mensen mijn pins daar te zien moeten krijgen.

Ook al gebruik je affiliate marketing zonder website, je moet niet vergeten dat je nog steeds een goede strategie nodig hebt.

Maar mijn motto is dan ook: “Snelheid is altijd belangrijker dan perfectie.”

Danique Bras

Start bijvoorbeeld eerst eens met het inrichten van je account, het kiezen van een niche en begin met een paar pins. Het zal je verbazen hoe gemakkelijk het is om snel te groeien in weergaves op Pinterest.

Bonustip: als je je aanmeldt via Linkpizza, dan kun je ook kiezen om te reageren op lopende affiliate campagnes. Ideaal als je een vast bedrag wil krijgen voor je blogs en op die manier wat extra inkomsten wil ontvangen.

Zo start je met affiliate marketing zonder website

Om het extra makkelijk te maken heb ik een Pinterest challenge gemaakt. In 5 dagen leer ik je hoe je geld kunt verdienen met Pinterest. Je krijgt een flow met mails, toegang tot de community, een video en 5 tekstlessen + een oefenboek om aan de slag te gaan met opdrachten.

En dat voor slechts €27,-. Een absolute no-brainer dus! Doe je ook mee?

Danique

Danique

Hi! Mijn naam is Danique en ik ben advertising en affiliate expert. Ik heb een eigen online marketing bureau en werk daarmee voor de mooiste merken. Daarnaast ben ik sinds 2015 blogger en vond ik het hoog tijd worden voor een frisse wind in de affiliate wereld. Met mijn cursus The Affiliate Roadmap leer ik mensen fulltime inkomen te verdienen met hun blog!

Leave a Reply