De meest gestelde vraag die je vindt in mijn DM: Hoeveel verdien je met affiliate marketing? En vooral: wat zijn de mogelijkheden? Hoeveel verdien je binnen een maand en wat moet je doen om binnen een paar maanden op €2000 te zitten? Ik geef steeds weer hetzelfde standaard antwoord, maar ik vond het wel een artikel waardig. Dus laten we deze vraag uitgebreid behandelen.

Affiliate marketing is een veelbesproken onderwerp op internet, maar natuurlijk vooral op mijn website. Veel mensen zijn geïnteresseerd in deze vorm van marketing omdat het een manier is om online geld te verdienen, zonder dat je enige ervaring nodig hebt. Je hebt geen studie of certificaat nodig en letterlijk iedereen met een laptop en internetverbinding kan starten als affiliate. Een van de vragen die mij dagelijks gesteld wordt is: Hoeveel verdien je met affiliate marketing? In deze blog ga ik dieper in op deze vraag en geef ik je meer informatie over affiliate marketing.

Wat is affiliate marketing?

Laten we nog heel even terugpakken naar de basis. Want wat is affiliate marketing nu eigenlijk precies? Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij je als affiliate een product of dienst promoot van een adverteerder (dit is dus een merk of een bedrijf). Als iemand via jouw unieke affiliatelink het product of de dienst koopt, ontvang jij een commissie. Je hoeft zelf geen producten te maken of te verkopen, je promoot enkel het product van iemand anders.

De meesten doen dat via een eigen blogwebsite, maar er zijn veel meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld rechtstreeks via je social media accounts als Instagram, Pinterest, Facebook en TikTok, maar ook via YouTube. Afhankelijk van de manier waarop jij het wil gebruiken, kun je een kanaal vidnen dat er voor jou het best bij past. Zelf gebruik ik het alleen via mijn eigen blogwebsites, Pinterest en door middel van advertenties op Google ads. Maar ik ben ook heel benieuwd naar de mogelijkheden via YouTube advertising. Dat is voor mij nog nieuw, maar ik weet zeker dat het ook via die weg een heel interessant model is!

Hoeveel verdien je met affiliate marketing?

De vraag ‘Hoeveel kun je verdienen met affiliate marketing?’ Krijg ik echt onwijs vaak. Meestal van mensen die via DM mij een berichtje sturen. Bijvoorbeeld omdat ze een advertentie hebben gezien, maar er zijn ook heel veel mensen die het gewoon leuk vinden om resultaten in twijfel te trekken en daarom hiernaar vragen. Ik snap het. Het voelt voor velen onrealistisch of niet haalbaar. En toch is dat echt zonde.

Het antwoord op de vraag ‘hoeveel verdien je met affiliate marketing?’ is niet eenvoudig te beantwoorden. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type product dat je promoot, de commissie die je ontvangt en de hoeveelheid traffic die je genereert. En dat hangt dan allemaal weer samen met je eigen inzet.

Hoeveel kun je verdienen aan commissies?

De commissie die je ontvangt verschilt per adverteerder. Sommige adverteerders geven een vast bedrag per verkoop, terwijl anderen een percentage van de verkoopprijs geven. Het percentage kan variëren van enkele procenten tot wel 50%. Hoe hoger de commissie, hoe meer je verdient per verkoop.

Het type product dat je promoot is ook van invloed op je inkomsten. Producten met een hogere verkoopprijs leveren vaak meer commissie op dan producten met een lagere verkoopprijs. Het promoten van digitale producten, zoals e-books of online cursussen, kan ook interessant zijn omdat deze vaak hogere commissies geven.

High ticket affiliate marketing

Ik ben zelf daarom fan van producten die je kunt vinden op de IMU marketplace en Paypro. Ieder affiliatekanaal heeft weer zijn eigen voor- en nadelen, maar met deze platformen zit je goed als je zoekt naar de meer high ticket producten.

Tot slot is de hoeveelheid traffic die je genereert van invloed op je verdiensten. Hoe meer mensen je unieke affiliatelink zien, hoe groter de kans is dat er iemand op klikt en het product koopt. Het is daarom belangrijk om een goed publiek te hebben dat geïnteresseerd is in het product dat je promoot.

Hoe je dat doet? Dat leer ik je allemaal in The Affiliate Roadmap natuurlijk. Daarin leer ik je namelijk hoe je een goed zoekwoordenonderzoek doet, hoe je meer haalt uit je bestaande kanalen, maar ook hoe je kunt adverteren en hoe je een steengoed artikel schrijft. En niet te vergeten: e-mailmarketing.

Start vandaag met geld verdienen via affiliate marketing

Het antwoord op de vraag ‘hoeveel verdien je met affiliate marketing?’ is niet eenvoudig te beantwoorden. Het hangt af van verschillende factoren, zoals het type product dat je promoot, de commissie die je ontvangt en de hoeveelheid traffic die je genereert. Het is daarom belangrijk om een goed publiek te hebben en je te richten op producten met een hogere commissie. Met de juiste aanpak en doorzettingsvermogen kan affiliate marketing echter een lucratieve manier zijn om online geld te verdienen.

Affiliate Roadmap visual
Danique

Danique

Hi! Mijn naam is Danique en ik ben advertising en affiliate expert. Ik heb een eigen online marketing bureau en werk daarmee voor de mooiste merken. Daarnaast ben ik sinds 2015 blogger en vond ik het hoog tijd worden voor een frisse wind in de affiliate wereld. Met mijn cursus The Affiliate Roadmap leer ik mensen fulltime inkomen te verdienen met hun blog!

One Comment

Leave a Reply